Dit weekend vormde het Ziggo Dome het toneel van de  vijfde editie van “The Christmas show”. Net als de voorgaande vier jaar is de show een groot spektakel vol zang, dans en prachtige kostuums. Dit jaar werd het publiek getrakteerd op het verhaal van Doornroosje en de Kerstprins. De grove lijnen van het alom bekende sprookje over Doornroosje zijn in tact gehouden, maar verder is het verhaal flink aangepast.

“The Christmas Show – Doornroosje en de Kerstprins” – Heerlijk groots en over-the-top entertainment!

Bij aanvang neemt de verteller (Carlo Boszhard) ons mee naar het begin van het verhaal, de geboorte van Doornroosje. Dat het script van de hand van Boszhard komt, is direct merkbaar. Zijn onmiskenbare droge, soms wat over-the-top humor zit door het gehele verhaal verweven, maar zet ook direct de toon in de eerste paar minuten van de voorstelling.

Geboorte  Doornroosje

Om de geboorte van Doornroosje te vieren wordt iedereen, nouja…bijna iedereen uit het gehele land uitgenodigd en alle gasten nemen iets mee voor de kleine prinses. Fee Formidabel, formidabel gespeeld door Esmée van Kampen, wenst de kleine meid toe dat ze haar grote liefde mag vinden en als een fee je dit toewenst dan gebeurt het ook. Fee Fataal, gespeeld door Ilse Warringa, stond niet op de gastenlijst en dit kon zij niet bepaald waarderen. Rancuneus wenst zij dat Doornroosje zich nog voor zij de troon bestijgt zal prikken en hierdoor voor altijd zal slapen. Gelukkig is daar Fee Fresh (Famke Louise) om de boel nog enigszins te redden. Al rappend, op de wijze die we van Famke Louise gewend zijn, komt ze de zaal binnengevlogen en wenst zij dat de vloek van Fee Fataal kan worden opgeheven door een kus van Doornroosje haar ware liefde. Tot zover is het originele verhaal van Doornroosje duidelijk te herkennen en ook het feit dat haar moeder Doornroosje meegeeft aan de Fee om haar te beschermen zal de sprookjes- en Disney kenners niet verbazen. Vervolgens gaan Fee Formidabel en Doornroosje echter naar het paleis van de kerstman, zodat Doornroosje hier veilig op kan groeien. Zo wordt het bekende sprookje ineens een kerstverhaal.

Spectaculair

Spectaculair mag de voorstelling zeker genoemd worden. De anderhalf uur durende show staat bol van de prachtige kostuums en special effects. Er wordt zelfs een rondje door het Ziggo Dome gevlogen in de slee van de kerstman! Carlo Boszhard praat het verhaal knap rijmend aan elkaar en betrekt meermaals het publiek in de show. Met name voor de kinderen die hij aanspreekt een indrukwekkende ervaring die zij niet snel zullen vergeten. Naast Carlo is ook Esmée van Kampen een belangrijke steunpilaar voor de voorstelling. Ze zetten hun rollen ijzersterk neer. Esmée laat daarnaast eens temeer horen over wat een prachtig helder stemgeluid ze beschikt. Dit geldt tevens voor Celinde Schoenmaker, die de rol van Doornroosje speelt. Buddy Vedder is zeer charmant als Jingle en ook Tim Douwsma speelt zijn rol als de ijdele prins Timothy overtuigend.

Eigentijds

Wat de show extra leuk maakt zijn de eigentijdse en herkenbare grapjes. De verwijzing naar Donald Trump middels de rol van koning Tromp (gespeeld door Ger Otte, met gele pruik!) leidt direct bij zijn aankondiging al tot een lachsalvo en ook de meerdere verwijzingen naar de populaire Martien Meiland en zijn chateau brengen humor in het stuk.

Veel shows

5 shows binnen 48 uur, dit alleen al is een enorme prestatie te noemen. Maar daarnaast is The Christmas Show – Doornroosje en de Kerstprins ook inhoudelijk een prestatie. Het is allemaal lekker groots en over-the-top. Het is dan ook niet verwonderlijk dat voor vele gezinnen een bezoek aan “The Christmas Show” inmiddels een traditie is geworden om de kerstperiode mee in te luiden. 

Lees ook:
Samson krijgt bazinnetje
In gesprek met: Piek van der Kaaden die speelt in de musical ‘Pretty Woman’

Verslag: Ilse van Vliet
Foto’s: Mariska Steenbergen