The Book of Mormon, de Broadwayhit van Trey Parker, Matt Stone en Robert Lopez heeft ruim 60.000 bezoekers naar Koninklijk Theater Carré getrokken. De populaire musical was ruim een maand te zien in het theater aan de Amstel. De zaal zat avond aan avond tot aan de nok toe gevuld met enthousiast publiek. Het is voor het eerst sinds de wereldpremière op Broadway in 2011 dat The Book of Mormon buiten een Engelstalig land (in originele versie) te zien was.
 
De voorstelling in Carré was het begin van de Europese Tour van The Book of Mormon. De cast maakt zich nu klaar voor hun volgende missie in Duitsland en Zwitserland. The Book of Mormon is de best bezochte en meest succesvolle voorstelling in de reeks Broadway in Carré tot nu toe. In augustus volgend jaar is de populaire West End productie Everybody’s Talking About Jamie voor twee weken te zien in Carré. Jamie is de vijfde titel in de Broadway in Carré reeks. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via carre.nl.
 
Broadway in Carré
In de reeks Broadway in Carré worden de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré gepresenteerd, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. In het najaar van 2017 was het toneelstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Timegedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré. In maart en april 2018 werd de opvolger Sunset Boulevard gepresenteerd. Met The Book of Mormon gaat een lang gekoesterde wens van Carré in vervulling. Onder de vlag Broadway in Carré brengt het theater de Broadway ervaring naar Nederland, zodat iedereen de voorstellingen kan zien zoals ze gemaakt en bedoeld zijn.

Foto Mariska Steenbergen