fbpx

The Bodyguard staat zijn mannetje

The Bodyguard staat zijn mannetje

Van het witte doek uit 1992 naar het theaterpodium van nu. The Bodyguard is een in 2012 geschreven musical. Schrijver Alexander Dinelaris heeft het verhaal van de Nederlandse versie geactualiseerd en heeft ook de focus meer op het verhaal van Rachel Marron ( Romy Monteiro ) gebracht. Ook is de rol van zus Nicki ( Carolina Dijkhuizen ) uitgebreid. Voor het eerst is er een niet Engelstalige versie van The Bodyguard te zien in het theater. In het Beatrixtheater in Utrecht ging vanmiddag de musical, The Bodyguard, in première die afgesloten werd met een welverdiende daverende ovatie.

The Bodyguard
De musical The Bodyguard ging op 5 december 2012 in het Adelphi Theatre in première op West End. De musical werd genomineerd voor maar liefst vier Laurence Olivier Awards en won de WhatOnStage Award voor Best New Musical.

Van het soundtrackalbum zijn wereldwijd meer dan 44 miljoen exemplaren verkocht. De romantische thriller waarin Whitney Houston en Kevin Costner schitterden zal voor iedereen, die de film ooit zag, een feest van herkenning zijn, al is het verhaal meer naar nu gebracht. De mobiele telefoon met zijn selffies heeft zijn intrede in het verhaal gedaan en ook president Obama komt er even in voor. In combinatie met de moderne bewegende led wanden en het gebruik van loopbanden kreeg het publiek een moderne spetterde versie van de film te zien in een speciaal voor het theater gemaakte voorstelling.

Bodyguard 3kl

Overweldigend succes
The Bodyguard was een overweldigend succes, mede dankzij het spannende plot en de uitstekende acteerprestaties en de film die eerder uitgebracht was. Maar het echte geheime wapen was natuurlijk de soundtrack, waarop de stem van Whitney Houston een onvoorstelbare kracht, soul en emotie liet horen.

Romy Monteiro betovert
Romy Monteiro heeft de lastige taak om Whitney Houston te doen vergeten tijdens de musical. Een bijna onmogelijke uitdaging, waar ze overtuigend in is geslaagd. Vanaf het moment dat Romy opkomt is er meteen energie die tijdens de gehele voorstelling doorgaat en pas even iets minder wordt aan het einde van de voorstelling. Dan is daar de opluchting van een geslaagde première en ongetwijfeld de aanblik van haar trotse moeder die ze vast heeft zien zitten vanaf het podium. Romy haar stem zorgt met regelmaat voor kippenvel waarbij elke toon raak is en het publiek haar diverse open doekjes geeft tijdens de nummers. Met haar charmante verschijning neemt Romy Monteiro het publiek mee om dat na het slotapplaus weer los te laten.

Bodyguard 4kl

Ook Carolina Dijkhuizen krijgt de kans om het publiek in beroering te brengen en pakt die kans met beide handen aan. In haar rol als Nicki mag zij verschillende hits van Whitney zingen, zoals Run To You, Saving All My Love For You en All At Once. Zij laat een heel andere kant van haar zelf zien na rollen in Sister Act en Dreamgirls. Nicki is een complexe persoonlijkheid, een vechter die het geluk in liefde en carrière niet aan haar kant heeft. Carolina weet ook deze rol gedreven en met inleving te spelen en vooral vocaal sterk neer te zetten. Mark van Eeuwen heeft de lastige taak om Kevin Costner te doen vergeten en zet zijn eigen versie van deze stoere man met de nodige humor neer. Zelfs vocaal lijkt hij te kunnen zingen maar moet toch enigszins falen in de karaokeclub.
Bodyguard 5kl
Patrick Martens ( Sy spector ) en Bram Blankenstijn ( stalker ) zijn niet heel veel op het toneel, maar weten beiden alle aandacht te trekken. Martens doet dat op een hele komische manier waarbij hij van regisseur Carline Brouwer de vrijheid heeft gekregen om zijn eigen invulling daaraan te geven. Bram Blankenstijn zet, op een soms angstaanjagende manier, de rol van de Stalker neer. Fletcher werd vandaag gespeeld door Jonathan Flohr die dat zeer bevlogen deed. Zjon Smaal speelt de hoekige Tony die in eerste instantie de bodyguard is van Rachel maar als De Bodyguard arriveert op het tweede plan raakt.
Het ensemble is een bonk rauwe energie die over het podium raast en die de show net dat stukje extra geeft waardoor je als publiek alleen al ademloos kunt zitten kijken en genieten van deze geweldige show. Tel daarbij een live-band en het plaatje is compleet. 
Bodyguard 6kl

Verhaal
Frank Farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Kan hij het gevaar op afstand houden? Of zorgt de aantrekkingskracht tussen hen voor een veel grotere uitdaging?

The Bodyguard is een feestelijke musical in de traditie van Dirty Dancing en Mamma Mia die eerder in het Beatrixtheater te zien waren. The Bodyguard is een mooi feelgood verhaal gedompeld in een overvloed van de schitterende muziek van Whitney Houston die als een warm energiek bad over je heen spoelt.
Bodyguard 7kl
Voor meer informatie kijkt u op www.Musicals.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

2015-09-27T20:20:54+00:0027/09/2015 20:20|

Leave A Comment