Music Hall bestaat dit jaar 30 jaar en heeft al veel musicals geproduceerd. Sprookjesmusicals, familiemusicals, Broadway hits enz. Nu brengen zij een voorstelling die het beste van zijn genre samen bundelt en presenteert in de juiste setting met aangepaste kostuums.

Het werd een show waarin de ene musical hit na de andere werd gebracht door een top cast die hun strepen meer dan verdiend hebben in de musicalwereld.

Een kleine greep uit de nummers die werden gebracht: ‘Bring him home’ (Les Misérables), ‘Music of the Night’ (Phantom of the Opera), ‘Memory’ (Cats), ‘Greased Lightning’ (Grease), ‘Dancing Queen (Mamma Mia), ‘Welcome to the sixties (Hairspray), Why god why (Miss Saigon), ‘Let it go’ (Frozen), ‘Don’t cry for me Argentina’ (Evita), ‘Hoe werp ik ooit mijn schaduw af’ (Mozart). Elke noot die werd gezongen was raak en het tempo was lekker hoog. Het ging naadloos over van de ene naar de andere musical.

The best of musicals 2018 16

Dit alles met een 7-koppige band en een indrukwekkende cast met o.a. Hans Peter Janssens, Deborah De Ridder, Fleur Brusselmans, Lauren De Ruyck, Reuben De Boel, Marleen van der Loo, Sven Tummeleer, Charlotte Campion, Christophe Coenegrachts, Jervin Weckx, Elke Buyle en Ruben van Keer. Zij werden ondersteund door de Move Dance Company die vrijwel de hele avond op het toneel waren.

The best of musicals 2018 24

De liedjes werden gebracht in de originele taal. Behalve ‘Laat het los’ (Frozen). Dit nummer werd gebracht door de officiële Vlaamse Disney stem Elke Buyle. De avond begon met Les Miserables waarin Hans Peter Janssens nog een keer terug mocht keren in de rol van Jean Valjean. Hans Peter Janssens was de langst opeenvolgende vertolker van deze rol in Londen. Voor velen was het een terugkeer naar een musical waar ze ooit in hadden gespeeld. Marleen van der Loo zong o.a. nummers uit Mamma Mia en Cats, Deborah de Ridder was nog een keer Evita Peron, Ruben van Keer keerde nog een keer terug als Mozart en Charlotte Campion was nogmaals Rizzo uit Grease. Niet alleen voor de cast was het een trip to memory lane. Ook het publiek waande zich weer even terug. Daarbij werden zij ondersteund door een groot led-scherm waarop sfeerbeelden te zien waren en een heerlijke lichtshow ( al leek het alsof de spot soms net iets te laat aan ging ).

Met ‘The Best Of Musicals’ creëert Music Hall een jaarlijks wederkerend spektakel. Wij kijken al uit naar de volgende editie. Ens als we dan verzoeknummers mogen inbrengen: Ben X en Dans der Vampieren misten we gisteravond wel. En mocht Music Hall besluiten om ook nummers uit musicals te brengen die zij niet eerder brachten dan mogen nummers uit Aida zeker niet ontbreken. The best of musicals was een heerlijke trip to memory lane.

The best of musicals 2018 26

Er is nog een kans om deze gave show te zien. Vanmiddag is voorlopig de laatste keer. Voor tickets: https://musichall.be/shows/the-best-of-musicals/tickets/

Voor de fotoreportage klikt u hier. De videoreportage met beelden uit de voorstelling en interviews volgt later.