Ben jij klaar voor jouw eigen bubbel?

Ben jij klaar voor jouw eigen extase?

Ben jij klaar voor jouw eigen eenzame feest?

Dan ben jij klaar voor GELUK!
 
Op dit moment verzetten we ons massaal tegen het anti-sociale gevolg van ons drukke bestaan en digitalisering. Maar maakster Jip Warmerdam vroeg zich een tijd geleden af: “wat als we dit nou gewoon accepteren? Als we gewoon toegeven dat we minder sociaal zijn geworden, stoppen met ons afzetten tegen de angst om alleen te zijn en het omarmen? Eenzaamheid is iets moois, iets fijns, iets dat we moeten vieren!”

The Anti Social Social Club

Daardoor kwam zij op het idee van THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB, een voorstelling waarbij het publiek zich begeeft in de club van de toekomst, waar alleen zijn de standaard is. Een plek waar men even volledig in zijn eigen bubbel kan zitten, waar geen sociale verplichtingen zijn, waar je ongegeneerd alleen mag zijn! Geen statement tegen socialiteit maar een ode aan de eenzaamheid!
 
Thematieken die herkenbaar zijn voor de huidige generatie twintigers komen voorbij, zoals de haat-liefde verhoudingen met relaties, social media en het gevoel van eenzaamheid zowel onder jongeren maar ook onder ouderen komen aan bod.

Huisregels

Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen in een oase van eenzaamheid, waarbij zij zich aan de volgende huisregels moeten houden:
 
1. U komt alleen.

2. U praat niet.
3. U maakt geen oogcontact.
4. Ook geen fysiek contact, niet schuivelen, niet tongen.
5. Appen mag, bellen mag en anti-social social media mag ook gewoon.

6. Aan de bar bestelt u maximaal één drankje tegelijk, alleen voor uzelf.

7. Harddrugs nee, hard gaan ja.
8. U houdt geen rekening met de buren.
9. Fotograferen mag. Alléén selfies.
10. Don’t be attractive, nobody cares.
 
 
THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB is een dertig minuten durende muziektheater-trip, waar het publiek door middel van technologie, clubart, robotische alterego’s en muziek van de toekomst keihard gaat op het minst sociale feest ever!

Over de makers

De voorstelling is een solo performance, gespeeld en gemaakt door Jip Warmerdam.
Zij is met deze voorstelling in juli afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater op Codarts Hogeschool voor de kunsten. Voorafgaand aan haar studie muziektheater heeft Jip de studie Interaction Design afgerond aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Binnen deze voorstelling heeft zij geprobeerd haar vaardigheden als theatermaker, actrice, zangeres en als interactief ontwerper samen te laten komen.
 
De voorstelling is gemaakt onder begeleiding van Michiel de Regt (Orkater) en muzikale leiding van Amir Vahidi (Club Gewalt).
Muziek is gearrangeerd door Ruben Lijbers en Samuël de Smit beide studeren op dit moment aan de opleiding Music and Technology aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, muziek wordt live gespeeld op Modular Synthesizers.
Daarbij wordt het futuristische aspect en de connectie met de digitale wereld belichaamd door middel van drones die spectaculair door de club vliegen dankzij Sander Coppens en Niels Cockelman van Luchtzinnig.
 
Ben je benieuwd geworden naar de voorstelling? Kom dan 6,7,9 of 12 september kijken naar THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB in Club Up op het amsterdam Fringe Festival. Tickets kosten 8 euro zijn te verkrijgen via: 
 
Wil je Jip en haar voorstelling steunen, doe dan een donatie via: