Vandaag ging de musicalhit The Addams Family in première. De zaal zat vol met meisjes in zwarte jurkjes met wit kraagje, krijtstreeppakken en andere Addams family fans.

De musical van TEC Entertainment is nu al een regelrechte hit in Nederland. Een magnifieke cast draagt de voorstelling en wordt ondersteund door een enorm decor. Bijna alles in het decor kan bewegen  en wordt daardoor multifunctioneel ingezet. Het decor is van een grootte die in Nederland lang niet meer te zien was. Ook de muziek, gespeeld door live-orkest, zit goed in elkaar en blijft je steeds verrassen.

Het verhaal, vertaald door Jon van Eerd (bekend van o.a. Charley de musical en Moeder, ik wil bij de revue), zit goed in elkaar. Ondanks dat de opening een beetje op gang moest komen, liep het verhaal zodra de familie Beineke haar entree deed als een speer.

De musical straalt van creativiteit en originaliteit: van het immense decor tot de goed bedachte grappen. Dat is ook de kracht van deze musical: ondanks dat iedereen deze familie kent, blijft het vernieuwend. Er zijn geen uitgemolken personages of voor de hand liggende grappen. Alles is zorgvuldig uitgedacht en dat levert zeker een schitterend resultaat op.

Ook de cast is zeer goed gecast: Pia Douwens (Morticia Addams) is heerlijk dramatisch en Marjolein Teepen (Wednesday Addams) steelt de show met de dijk van de stem die ze heeft. Natuurlijk mogen Tony Neef (Oom Fester), Martijn Vogel (Pugsley Addams) en Johnny Kraaijkamp (Gomez Addams) niet ontbreken als je het over een topcast hebt. En ook al speelt het ensemble alsof ze dood zijn: het zit vol met leven en blaast elke scène nieuwe energie in.

Je kunt heel goed merken dat er in deze productie geïnvesteerd is, en dat betaalt zich zeker uit. Alles wat je ziet en hoort is goed. Dit is Broadway en West End niveau en dat is precies wat Nederland nodig heeft. Ook vanuit het publiek zijn de reacties lovend, hier en daar hoor je “ein-de-lijk is er weer een productie waar geld geen issue is”.

The Addams Family

Wednesday heeft een geheim: ze is smoorverliefd op Lucas -en hij op haar- en wil met hem trouwen. Alleen is er een probleempje: hij is normaal. Als ze de familie Beineke uitnodigt om te komen eten gaat natuurlijk alles mis. Hoe moet ze aan haar moeder vertellem dat ze met Lucas wil trouwen? En kan haar vader wel zijn mond houden?

Voor meer informatie kijkt u hier

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Doe mee met de prijsvraag en maak kans op twee vrijkaarten !! Win twee vrijkaarten voor de musical The Addams Family

Verslag: Eileen Bosch
Foto’s: Peggy de Haan
Interviews: Mike Levens