Komend seizoen presenteert TEC Entertainment de musical The Addams Family, een duistere, maar toch komische musical. Vandaag was de perspresentatie, nadat de cast en creatives gisteren voor het eerst het script samen hebben gelezen.

De ochtend wordt gepresenteerd door musicalliefhebber Frits Sissing, die alle creatives en castleden voorstelt. Jon van Eerd, bekend van o.a. Harrie & Eva en Moeder, Ik wil bij de revue, heeft de musical vertaald en bewerkt. Dit is niet zijn eerste vertaling. “Ik wilde het graag naar Nederland halen, zonder de ziel van het stuk eruit te halen. Het is heel prettig om te weten wie de rol zal gaan spelen. Dan kun je naar iemand toe schrijven”, zegt hij.

Vervolgens zingt Marjolein Teepen, die al in o.a. Sweeney Todd en De kleine blonde dood, heeft gespeeld, het nummer Gelokt. Marjolein speelt in deze voorstelling de rol van Wednesday Addams. Ze is heel enthousiast over haar rol, vertelt ze later aan Musicalsites.nl: “Ik vind de muziek en het verhaal van de musical heel tof. Wednesday toont zelf geen emotie. Dat vind ik een interessante uitdaging. Ze is best ‘droog’ en maakt van zulke opmerkingen waarvan je denkt: ‘Dat zeg je toch niet?’, maar dat vind ik juist zo leuk aan haar.” Marjolein is erg te spreken over haar collega’s. “We hebben hele leuke en lieve mensen in ons team zitten.”

Eén van die collega’s is Javan Hoen, die een ensemblerol heeft bemachtigd en dance captain is. Hij heeft al in verschillende producties in Duitsland, Oostenrijk en Nederland gespeeld. “We spelen echt met topmensen. Iedereen die meedoet heeft al veel ervaring. Ik ben blij met de keuze van TEC Entertainment om zich niet te veel te laten tegenhouden door het geld”, zegt hij. Javan vindt dat er vaak nog te erg op de portemonnee wordt gelet en dat dat invloed heeft op het creatieve proces. “Dat vind ik wel heel begrijpelijk, hoor. Gelukkig is dat bij The Addams Family niet het geval. Daarom vind ik dit project zo bijzonder. Het is kunst in volle glorie, zonder dat het afgeremd wordt door grenzen. Die grenzen zijn in veel gevallen het geld.”

The Addams Family

The Addams Family vertelt over de excentrieke familie Addams. Dochter Wednesday wordt verliefd op de doornormale Lucas, gespeeld door Terence van der Loo. Als Lucas en zijn ouders (Mylène d’Anjou en Dick Cohen) op bezoek komen bij de familie worden de geesten wakker en wordt de liefde op alle fronten op de proef gesteld.

Marjolein wordt deze voorstelling bijgestaan door Johnny Kraaijkamp, Pia Douwes, Martijn Vogel, Tony Neef, Irene Kuiper en Raymond Paardekooper. Het ensemble wordt naast Javan gevormd door: Dieter Spileers, Frank van Hengel, Julia Berendse, Liss Walravens, Miriam Venema, Rick Sessink, Suzanne de Heij en Thomas Kuipers.

De regie ligt in handen van Paul Eenens. Stanley Burleson is verantwoordelijk voor de choreografie en David Keech is muzikaal leider. Op maandag 8 oktober beginnen de eerste repetities. Twee maanden later, op 2 december, gaat de musical in première.

Kijk voor meer informatie op https://www.theaddamsfamily.nl/de-musical/

Voor de fotoreportage klikt u hier 

Verslag: Eileen Bosch
Foto’s: Peggy de Haan