Waar nu series als Orange is the new Black en Wentworth (Celblok H) het publiek aan de buis gekluisterd krijgt, was er van 1999 tot 2006 de Britse tv serie Bad Girls, die 8 seizoenen lang de Britten aan de buis gekluisterd kreeg en nog steeds een grote schare fans heeft.

Bad Girls

Waarom de serie zo populair was en –is snappen wij wel. Het gaat over echte mensen, die je buurvrouw, tante, zus, moeder kunnen zijn, of misschien zou je het zelf wel kunnen zijn. Tijdens een excursie naar de Bijlmerbajes hebben we een beetje kunnen voelen hoe het is om in de gevangenis te zitten en elke avond die deur achter je op slot horen gaan. Dit stuk is na al die jaren nog steeds actueel, zeker na de recente documentaire van Anita Witzier over vrouwengevangenis Nieuwersluis. Bad Girls de musical is gebaseerd op de eerste drie seizoenen van de serie. Het is een verhaal dat ten aller tijden verteld kan worden, waar humor, show en drama elkaar opvolgen en waar je soms ogen en oren te kort komt.

Thalia Hollandskroon neemt u mee naar vrouwengevangenis Larkhall, waar Helen Stewart net haar intrede heeft gedaan als het nieuwe afdelingshoofd. Helen is van plan om grote veranderingen aan te brengen in het regime van de gevangenis, maar oud gedienden Jim en Sylvia zitten daar totaal niet op te wachten. Zij doen er dan ook alles aan om het regime van harde aanpak en strenge regels te handhaven. Ook maken we kennis met de vrouwen, die allemaal hun eigen verhaal hebben. Vrouwen die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden de verkeerde keuze hebben gemaakt en daar nu de gevolgen van ondervinden. Neem nou de twee Julie’s, vriendinnen voor het leven. Om hun kinderen betere kansen te geven dan ze zelf hebben gehad, zijn ze in de prostitutie beland, waarbij ze nog wel eens een portefeuille van een klant meenamen. Of Denny, die na jaren lange verwaarlozing en mishandeling in diverse kindertehuizen het laatste kindertehuis waar ze zat in de brand heeft gestoken. En Nikki, die een politie agent heeft gedood toen ze zag dat hij haar vriendin aan het verkrachten was.

Helen en Nikki bouwen een bijzondere band op met elkaar en Helen doet er alles aan om Nikki te helpen haar hoger beroep te winnen. Ondertussen lijkt er meer dan vriendschap te ontstaan tussen deze twee…

Ook maken we kennis met Shell, een keiharde tante en het lievelingetje van Jim, waardoor ze alles gedaan kan krijgen. Totdat Rachel in de gevangenis komt, een jong, kwetsbaar meisje, dat Jim onder z’n hoede neemt, met fatale afloop.

Dit resulteert in een opstand van de gevangenen waarbij Helen en Nikki lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Jim maakt dankbaar gebruik van deze opstand en probeert Helen de schuld in de schoenen te schuiven en haar baan in te pikken. Justin, junior cipier in Larkhall, kan dit niet aanzien en bedenkt samen met de gevangenen een plan om Jim z’n ware aard op video vast te leggen en zo Helen te helpen.

Of dit lukt kun je zien op 23, 24, 29 en 30 maart 2019 in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11A in Den Oever.

De voorstellingen van 23, 29 en 30 maart beginnen om 20.00, de matinee op zondag 24 maart om 14.30.

Kaarten zijn te bestellen via www.thalia-hollandskroon.nl/kaartverkoop

Lees ook:
Rauwe vrouwen in Purple’s Bad Girls