Traditiegetrouw heeft Frank Sanders een prachtig programma samengesteld waarin de derdejaars kunnen schitteren met hoogstandjes uit het Nederlands cabaretrepertoire.

De rode draad in de voorstelling was de toonaangevende satirische cabaretgroep uit de jaren 50 en 60, Lurelei.  In 1958 werd Lurelei opgericht door Eric Herfst en Ben Rowold. Bekende namen zoals Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong, Guus Vleugel, Gerard Cox, Leen Jongewaard en Frans Halsema traden in wisselende samenstellingen op.

Lurelei trad op in een klein zaaltje met erg beperkte middelen, het souterrain van Bellevue aan de Leidsekade in Amsterdam. Als decor waren er eigenlijk alleen maar wat stoelen. De cabaretiers verkochten zelf de toegangskaartjes, deden de garderobe en brachten de bestelde drankjes rond. In het begin zat er soms maar een handvol mensen in de zaal. Lurelei speelde elke dag en vakantiedagen waren er nauwelijks.

De voorstelling van de derdejaars was verdeeld in drie aktes waarin een zeer gevarieerd programma met mooie nummers werden gebracht uit die periode die nog akelig actueel zijn. Daar tussendoor speelden de studenten sketches. Door de opbouw van de voorstelling kreeg elke student voldoende gelegenheid om zijn of haar talent te tonen.

De voorstelling werd op een podium gespeeld met als decor zwarte gordijnen en een aantal stoelen, barkrukken en een vleugel waarachter muzikaal begeleider Hilmar Leujes had plaatsgenomen.

De cast bestond uit: Jerre van Anholt, Tamar Floor, Anne Homburg, Eva van Kalsbeek, Irene Liebreks, Pien van Meegen, Isabelle van Oudheusden, Boanna Pieterse, Manon Piket, Suzanna Pleiter, Koen Prinsze, Rick van Stalle en Jaimie van Vliet

Samenstelling en regie: Frank Sanders

Lees ook:
Veel variatie in voorstellingen tweedejaars FSA