Eigenlijk wisten we al voordat we de premi√®revoorstelling van Theater Terra’s “Dribbel” bezochten, dat het een succes zou worden. Terra bewijst al jaren dat ze koploper zijn in het maken van nieuwe oorspronkelijke Nederlandse kindervoorstellingen. Dit keer was het de beurt aan de boekjes van Eric Hill die vertaald werden naar een voorstelling op de planken.

In de voorstelling neemt Dribbel kinderen en hun ouders mee naar de boerderij van zijn vader Max, waar alle dieren kwijt zijn. Dribbel en zijn vriendinnetje Leentje hebben de hulp van het publiek nodig om alle dieren te vinden en ze terug te brengen naar de boerderij. Kan iedereen de dieren herkennen en Dribbel en Leentje helpen?

Een enthousiaste zaal met kinderen hielp de vierkoppige cast met die zoektocht. Aan de reacties van de kinderen kun je eigenlijk precies zien of het een goede voorstelling is of niet. Stil en aandachtig, maar ook luid en duidelijk op de momenten dat de acteurs het vragen. Theun Plantinga trekt de kar van de voorstelling. Hij is hilarisch als klompendansende boer, maar zacht en lief als de vader van “Dribbel”. Het prachtige slaapliedje dat Plantinga zingt voor Dribbel blijft nog lang na de voorstelling in je hoofd hangen. Dan is daar Desi van Doeveren, onder meer bekend van “Spring Awakening”, die ontwapenend is en met heel veel energie de rol van Dribbel speelt. Mareille Labohm speelt de rol van Leentje het nijlpaard. Met lage stem, trage motoriek en een van de leukste liedjes uit de voorstelling heeft ze de lachers op haar hand. Als laatste maakt Jeroen C. Molenaar, nu nog student van de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater, zijn professioneel musicaldebuut. Molenaar is van alle markten thuis. Hij speelt met de poppen, de dieren en pakt samen met Theun Plantinga zijn momentjes als boerderijknecht.

“Dribbel” is echt niet alleen een kindervoorstelling. Er wordt gespeeld met een flinke knipoog waardoor ook de ouders, opa’s en oma’s zich uitstekend zullen vermaken.
Het decor is zoals we het gewend zijn van Terra: simpel maar ontzettend effectief. Wie zijn kinderen trakteert op een middagje “Dribbel” zal na de voorstelling met een hardnekkige glimlach en als allerbelangrijkste met een auto vol tevreden kinderen thuiskomen.

“Dribbel” (2+) is nog tot en met april 2014 te zien in de theaters in Nederland en Vlaanderen. Kijk voor meer informatie op www.theaterterra.nl