Zojuist is in RTL Boulevard de tegenspeler van Brigitte Heitzer in de nieuwe Nederlandse musical Goodbye, Norma Jeane bekend gemaakt. De rol van Henri Mortensen zal worden gespeeld door Soy Kroon. De voorstelling is geschreven door Allard Blom, met muziek van Sam Verhoeven en is grotendeels gebaseerd op het leven van de iconische filmactrice.

Het verhaal

Het is 1984. Henri Mortensen, een jonge en ambitieuze journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Brigitte speelt Marilyn Monroe in haar beroemde, jongere jaren. Binnenkort maakt de producent bekend wie de rol van de 58-jarige Jane Edwards en Henri Miller zullen spelen.

Goodbye, Norma Jeane – De laatste nacht van Marilyn Monroe wordt geregisseerd door Martin Michel en zal op maandag 10 februari 2020 in première gaan in de Goudse Schouwburg in Gouda. Hierna is de voorstelling tot en met eind april te zien in heel Nederland. Eerder was de voorstelling met veel succes te zien in Antwerpen.

Soy Kroon

Soy volgde een opleiding bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven en verschillende workshops terwijl hij al rollen had in het theater en op televisie. Zo speelde hij in musicals als VAMOS, War Horse (Nederland & Belgie), De Gelaarsde Kat, Beauty & The Beast, Pinokkio, Kruimeltje en Koning van Katoren. Op televisie was hij onder andere te zien in meerdere seizoenen Galaxy Park (Studio 100) en Flin & Flo (Studio 100). Sinds 2016 is hij te zien in Goede Tijden Slechte Tijden als Sil Selmhorst en vervolgens ook dagelijks in de spin-off Nieuwe Tijden. In 2018 vormt Soy samen met Holly Mae Brood een duo in het populaire dansprogramma Dance Dance Dance (RTL).

Kijk voor meer informatie op http://www.detheaterbv.nl/goodbyenormajeane.html