Terwijl de musicalacteurs van nu zich inspannen om elke avond een musical op de planken te brengen, wordt het nieuwe talent opgeleid. Nederlandse talenten worden opgeleid op onder andere de Fontys Hogeschool, Codarts en de Frank Sanders Akademie . Deze talenten vind je na hun opleiding niet alleen in musicals in Nederland maar ook in Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs in China.

Vandaag was het de beurt aan vijf studenten van de Masteropleidng van de Fontys Hogeschool om aan een jury te laten zien dat ze klaar zijn om naar het tweede jaar door te stromen.

Anouk van Duifhuizen

Anouk van Duifhuizen nam haar publiek mee op haar reis door de afgelopen jaren en had haar bagage van de afgelopen studiejaren in een rugzak met haar mee. Ze reisde via Italië, (Deg Vieni Non Tardar), Engeland (I feel Pretty), If I loved you, God help the outcasts (Frankrijk), All that Jazz (Chicago)naar Raise the Roof. Anouk beschikt over een mooie klassieke stem waarmee ze elke genre aan lijkt te kunnen. Koos van den Brekel aan de vleugel was haar muzikaal begeleider.

Anouk Snel

Anouk beschikt over een mooie komische timing waardoor haar grappen precies op het juiste moment vallen. Met haar krachtige zangstem weet ze absoluut te overtuigen. Disney was daarbij in deze recital heel leidend voor Anouk. Anouk heeft de droom om een Disney Prinses te zijn alleen wil dat niet echt van de grond komen. Met nummers als Bami op het ijs, Disney Prinses, Moment in het woud, Huishoudbeurs, Slaapliedje en Nachtegaal zorgde ze voor een mooi gevarieerd half uur. Anouk werd begeleid door Stef de Hond.

Nienke van Horen

Nienke van Horen is een slanke kleine vrouw met een hoop (vocale) power in huis dat ze ook meteen laat horen tijdens haar recital. Ze weet die kracht uitstekend te gebruiken en doseert dat op een mooie wijze met haar nummers Strong, Out Tonight (Rent) Freiundlichkeit, zartlichkeit? Jemand wie du (Jekyll and Hide), I feel pretty ( samen met Anouk van Duifhuizen, Stephania Casneuf en Burcin Keskin ), een duet met Pepijn van Bokhoven Rote Steifel en als afsluiter Chandelier waarmee ze op een mooie wijze afsloot. De muzikale leider was Koos van den Brekel.

Lesly van Eldijk

Lesly van Eldijk beschikt over een mooie stem en een mooie manier van vertellen waarbij hij in deze solo zijn leermomenten en valkuilen met het aanwezige publiek bespreekt. Met nummers zoals Stranger, A Light in the dark, Tonight at eight, Fietstassen, Winter’s on the wing en lampje voor de nacht geeft hij een mooie vocale invulling aan zijn recital. Lesly heeft verschillende aspecten van entertainment in zijn vingers. De muzikale leider was Koos van den Brekel.

Lillian Maandag

Lilliane heeft een krachtige klassieke stem en haar decor bestond uit een trapleer en een vogelkooi. Ze beschikt over een geweldige mimiek. Ook Lillian had nummers uitgekozen die ze graag wilde brengen zoals Glitter and be gay, Freut euch mit mir, Lijster en Distelvink, Migratory, Flower Duet en Something are meant to be. De muzikale leider was Koos van den Brekel. Lillian zong de laatste twee nummers samen met haar zus Annemarijn Maandag.

Wat meteen duidelijk is, dat deze talenten van de Fontys Hogeschool, al ervaring hebben opgedaan in het werkveld.  Zoals bijvoorbeeld de musical Mozart van Musichall, die volle zalen trok in Antwerpen, waar Lillian en Lesly tot de cast behoorde. Anouk Snel liep stage in Sweeney Todd van OpusOne.

Voor de fotoreportage klikt u hier.