Theaterhuis Zuid, hét theaterhuis in De Kempen biedt een platform aan iedereen die hun talent voor toneel, dans en zang verder wil ontwikkelen. Gedreven vanuit de visie om kwalitatief hoogwaardige voorstellingen te maken én iedereen die de ambitie heeft om meer dan alleen hobbymatig met theater bezig te zijn te helpen hun talent beter te ontwikkelen, zijn initiatiefnemers Marijke Castelijns en Pieter van Boort Theaterhuis Zuid gestart. Op zaterdag 14 april vindt de opening plaats en kan kennisgemaakt worden met de verschillende facetten van het musical- en theatervak.

Pieter van Boort en Marijke Castelijns

Pieter van Boort (43) heeft als regisseur en drama docent ruime ervaring opgedaan binnen de theater- en musicalwereld in Nederland, Duitsland en Amerika: ‘We richten ons enerzijds op het realiseren van theaterproducties en anderzijds op lestrajecten. Je kunt dan denken aan acteren, musical, ensemblezang en dans.’ Marijke Castelijns (26), afkomstig uit Hapert, werkte achtereenvolgens voor Leading Ladies in het DeLaMar Theater en voor Soof de musical. Daarnaast gaf zij les op verschillende theaterscholen in Nederland: ‘Bladel is het centrum van De Kempen, vandaar dat wij hier onze theaterambities lanceren. Er is zo ontzettend veel talent in de regio en wij willen mensen de kans geven hun ambities te verwezenlijken. Daarbij richten we ons op het produceren van mooie voorstellingen en het verzorgen van gespecialiseerde lestrajecten. Ambitieus? Jawel, nog voor de zomer moet onze eerste voorstelling ‘Echte meisjes’ in première gaan.’

Kennismaken

Kennismaken met de mensen van Theaterhuis Zuid en hun werkwijze? Kom dan zaterdag 14 april om 12.30u naar de open dag in Podium10 te Bladel. Hier krijg je een preview te zien van hun eerste productie ‘Echte Meisjes’ en kan je workshops zang, dans, acteren en musical volgen én speel je diezelfde avond nog in je eigen mini-voorstelling. Wil je meedoen? Geef je dan op via info@theaterhuiszuid.nl of via de website www.theaterhuiszuid.nl. Niet meedoen, maar wel even een kijkje nemen? Dat kan natuurlijk ook. Loop gerust binnen!