Productiehuis The Singing Factory uit Berchem kende in 2016 het nodige succes met hun eerste productie ‘The Wave’ en werd vorig seizoen door pers en publiek bejubeld voor ‘Magdalena’, de pakkende musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse ‘Magdalene Laundries’. Dit seizoen mochten ook  de jonge sterren van hun kidskoor XL Melodia (10 tot 15 jaar) zich opmaken voor een eigen musicalproductie en werd in november de familiemusical ’13’ gepresenteerd in Schouwburg Luchtbal te Antwerpen.

De swingende popmusical werd een overdonderend succes, met volle zalen die even hard swingden als de musical zelf en lovende commentaren voor de cast, die net als in de Broadway-versie volledig uit tieners bestond. Die cast stond letterlijk in tranen na de laatste voorstelling op zondag 18 november, want de enthousiaste jongeren hadden er absoluut nog geen genoeg van en wilden door met hun verhaal…én ze waren duidelijk niet alleen!

De positieve echo’s rond ’13’ hadden hun effect niet gemist en zorgden ook bij het publiek voor een luide roep naar extra voorstellingen. The Singing Factory kon niet anders dan bezwijken aan deze smeekbeden en dus keert ’13’ terug naar Schouwburg Luchtbal op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019. Tickets & info: www.singingfactory.be

Het verhaal

Evan Goldman (Zion Luts) moet vlak voor zijn dertiende verjaardag verhuizen van het bruisende New York City naar Appleton in Indiana, een klein plattelandsdorpje waar hij niemand kent. Hij worstelt er met de scheiding van zijn ouders en maakt er kennis met de niet al te populaire Patrice (Emma Vanthielen) en de ietwat overenthousiaste Archie (Quito Vanroose), die hem wegwijs maken in het leven in Appleton en navigeren doorheen de ingewikkelde sociale kringen van een nieuwe school.

De musical ’13’ is oorspronkelijk van de hand van Dan Elish, Robert Horn en Jason Robert Brown, en werd naar het Nederlands vertaald door Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO). De regie is in handen van Wanne Synnave en choreograaf van dienst is Matthew Michel. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Emma Vanthielen (15 – Nijlen), Zion Luts (14 – Kermt), Quito Vanroose (14 – Opdorp), Kato Faure (13 – Deurle), Lotte Heuten (15 – Reet) en Maud Verstraeten (15 – Oud-Heverlee).

In de voetsporen van Ariana Grande

’13’ is de enige Broadway-musical ooit waarvan de cast volledig bestond uit tieners. De productie werd gesloten op 4 januari 2009 na in totaal 105 uitvoeringen op Broadway en betekende het professionele debuut voor zowel Ariana Grande (cheerleader Charlotte) als Elizabeth Gillies (Lucy), die later samen zouden gaan schitteren in de televisieserie ‘Victorious’ en die vooral Ariana Grande lanceerde tot de absolute wereldster die ze nu is. Ook The Singing factory presenteert een volledige tienercast in ’13’, dus wie weet bent u in Schouwburg Luchtbal wel getuige van de geboorte van een nieuwe megaster!

’13’ speelt op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019 om 20u en op zondag 10 februari om 14u30 in Schouwburg Luchtbal – Columbiastraat 8A – 2030 Antwerpen. Tickets & info: www.singingfactory.be

Lees ook: 13, een swingende blik in het leven van een dertienjarige

Cast & Creatives

Regie: Wanne Synnave

Choreografie: Matthew Michel

Vocal Coaching: Lyssa Tejero

Muzikale leiding: Ronny Plovie & Tinne De Groot

Met de jongeren van kidskoor XL Melodia (10 – 15 jaar)

Evan: Zion Luts (Kermt)

Patrice: Emma Vanthielen (Nijlen)

Archie: Quito Vanroose (Opdorp)

Lucy: Maud Verstraeten (Oud-Heverlee)

Kendra: Kato Faure  (Deurle)

Charlotte: Lotte Heuten. (Reet)

Molly: Emmy Van Kelekom (Erpe)

Cassie: Nell Moerbeek (Kapellen)

Malcolm: Ebe Mogyoros (Melle)

Eddie: Frank De Reu (Kruibeke)

Simon: Sander Maris (Bazel)

en vele anderen

Script: Dan Elish & Robert Horn

Muziek & liedteksten: Jason Robert Brown

Nederlandse vertaling: Jeugdtheater Ondersteboven vzw