De musical Dreamgirls werd vanmiddag op swingende wijze aan de pers getoond. Producent Albert Verlinde vertelde de pers alle ins and outs over het productieproces van deze nieuwe musical. Daarnaast vertoonde de cast en het orkest voor de allereerste keer een aantal complete nummers uit de musical in decor, licht, kleding etc tijdens een openbare repetitie. Hierdoor kregen wij een goed beeld van Dreamgirls dat zeker gaat schitteren in de 20 grootste theaters van Nederland.

Albert Verlinde gaf aan dat zij jaren bezig zijn geweest om de rechten te bemachtigen., maar dat het niet echt wilde lukken. Nadat Albert Verlinde Entertainment hadden aangegeven dat ze geen belangstelling meer hadden, werden zij uiteindelijk zelf benaderd om te praten over hun plannen met Dreamgirls. Verlinde gaf ook aan dat Dreamgirls partner is geworden van The Voice of Holland, waardoor er regelmatig optredens te zien zullen zijn en ook bv. een workshop wordt gegeven door Berget Lewis.
Berget Lewis zei dat ze zich als een vis in het water voelde; hoe vaak ik ook repeteer, mijn stem lijkt er alleen maar beter van te worden ondanks de lange dagen.  

Verhaal

Gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross vertelt Dreamgirls het verhaal van The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten.
Dreamgirls repetitie-1

De musical werd in 2006 verfilmd met o.a. Beyoncé, Jennifer Hudson en Eddy Murphy in de hoofdrollen en heeft het prachtige verhaal bij een groot publiek bekend gemaakt. Liedjes uit de musical als Dreamgirls, One Night Only en I am Telling You I am not going werden op slag wereldhits.
Dreamgirls repetitie-3

Cast
Berget Lewis – Effie
Pearl Jozefzoon – Deena
Aïcha Gill – Lorell
Edwin Jonker – Curtis
David Goncalves – C.C.
Jerrel Houtsnee – Marty
Clayton Peroti – Jimmy T. Early
Gitty Pregers – Understudy Effie
Rubiën Florens Vyent – Michelle
Urvin Monte
Leo Alexander Hewitt
Omri Tindal
Tjindjara Metchendorp
Fenna Ramos
Sacha Setubun
Perry Gits
Belinda van der Stoep
Naomi Webster

 Dreamgirls repetitie-4

Creatives
Producent: Jeroen Dona
Regie: Gijs de Lange
Vertaling: Jurrian van Dongen
Muzikale Supervisie: Ad van Dijk
Arrangementen: Ad van Dijk en Marco Braam
Choreografie: Martin Michel
Decor: Eric van der Palen
Licht: Luc Peumans
Kostuums: Maya Schröder
Geluid: Michael Story
Pruiken: Harold Mertens
Uitvoerend Producent: Brenda van ‘t Veer
Technische productie: Jeroen Frijters 

Kijk voor meer informatie op http://www.albertverlindeentertainment.nl/dreamgirls/

De fotoreportage zien? Klik hier.

Lees ook:
Cast ‘Dreamgirls’ swingend uit de startblokken
Vernieuwde website voor Albert Verlinde Entertainment

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.