Een jaar geleden ging de musical Sister Act in première en de musical werd al meer dan 540.000 keer bezocht, waarvan veel musical-fans de show meerdere keren meezongen in het meest swingende klooster van Nederland.
Om deze trouwe fans te trakteren vierde de musical Sister Act haar eerste verjaardag in het AFAS Circustheater Den Haag met een speciale middag. De fans waren al vroeg aanwezig bij het Circustheater waar de voorjaarszon vrolijk op het plein scheen en de deuren stipt op tijd open gingen. De groep werd in kleinere groepen verdeeld die stuk voor stuk de theaterzaal betraden.

Er waren veel activiteiten georganiseerd zoals een swingende bingo onder leiding van Monseigneur O’Hara (Frans Mulder) met zijn lieftallige assistente Deloris (Carolina Dijkhuizen). Ook stond er een meet en greet met de cast op het programma, een kijkje achter de schermen, cupcakes bakken, gospel zingen en gaf stylist Fred van Leer tips en trics aan de deelnemers, . Een waardige beloning voor deze die-hard fans. Tijdens het diner trad Nurlaila Karim op. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de show.

Op de jubileum dag van de show beleefde Michael Boye-Amasah een extra bijzondere avond. De winnaar van Sister Factor speelde een gastrol en was aan het biljarten tijdens de barscene. Via een unieke actie startte Joop van den Ende Theaterproducties vijf weken geleden een wedstrijd om eenmalig een figurantenrol weg te geven in de musical. Door middel van het tonen van de Sister Factor in wekelijkse opdrachten maakten de deelnemers kans op deze rol. Later volgt hiervan een verslag.

Sister Act is gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Sister Act gaat over Deloris Van Cartier die moet vluchten voor de maffia, omdat ze getuige is van een moord, gepleegd door haar vriend Vince Larocco. Hij blijkt een gangsterleider. Ze stapt naar de politie om haar verhaal te vertellen, maar moet hierdoor voor haar leven vrezen. Ze besluit om onder te duiken in een klooster, waar ze wordt opgenomen onder de naam Zuster Mary Clarence. Ze kan haar draai in het klooster niet vinden, maar maakt al snel vrienden. Door de hoofdzuster wordt ze voor straf op het koor gezet, nadat ze weggeslopen is om naar een bar te gaan. Ze gebruikt haar zangkunsten om de nonnen te leren zingen en daarmee het klooster toegankelijker te maken. De volgende mis staat er een swingend groepje nonnen, dat een succes blijkt en zelfs de televisie haalt. Hierdoor weet haar vriend echter wel waar ze zit. Ze wordt ontvoerd. De nonnen komen achter de ware identiteit van Deloris en scharen zich achter haar.

Als je zin hebt in een leuke avond uit en van dans, disco en humor houdt dan is Sister Act dé musical voor jou. Het is een fabulous, goddelijke voorstelling die zeker de moeite waard is om naar Scheveningen af te reizen. Het is eenvoudig niet mogelijk om het theater te verlaten zonder een brede glimlach op je gezicht.

Voor de fotoreportage klikt u hier

Foto’s nabestellen ? Klik hierMixed element/text selection en bestel de foto’s.

Kijk voor meer informatie op www.Musicals.nl

Lees ook:
Zangworkshop van Nurlaila Karim