In het Picasso Lyceum in Zoetermeer zagen wij All Shook Up. Een verhaal over Chad, houdend van vrouwelijk schoon, die met zijn kapotte motor een saai stadje op stelten zet en de bewoners wat meer durf geeft in de soms geheime liefdes die sluimeren in de stad.

Het is een lichte en vrolijke show, gebaseerd op de bekendste nummers van Elvis Presley. Na een knallend openingsnummer bleef de vaart er goed in zitten en wisselden leuke dialogen, grappige opmerkingen en fijne choreografieën elkaar af.  Ook werd er handig gebruik gemaakt van de decorstukken waarin we ons bijvoorbeeld in een beeldentuin, bus of diner waanden. De fleurige kostuums waren vanzelfsprekend helemaal in stijl van de Rock & Roll van die tijd.

Zoals gezegd een fijne en lichte show, alhoewel we de letterlijke belichting wel wat donker vonden. Het had er misschien nog beter uit gezien als de show nog duidelijker in de spotlights werd gezet en het geheel meer licht kreeg zodat de mimiek van de cast ook achterin de zaal beter gezien kon worden. Nu leek alles zich in de avond af te spelen en dat is jammer. 

Deze show heeft twee casts: Cast Rock en cast Roll. Wij zagen cast Roll. Ze waren mmoi op elkaar ingespeeld en lieten het geheel vloeiend en vooral ook swingend verlopen. 

Claire de Winter als Nathalie speelde het monteurs-meisje met verve. Verlangend naar ware liefde en weg te kunnen gaan uit haar stadje. Erg leuk om haar een ‘dubbelrol’ te zien spelen en haar personage te zien groeien.

Chad, gespeeld door Scottey Mouris, die voorheen met zijn zalvende stem, grote zelfverzekerdheid en verfijnde opmerkingen iedere vrouw om zijn vinger wond, heeft hier nu enige moeite dit voor elkaar te krijgen en speelt dat erg overtuigend.

Margot Meijerink als Sandra de museum-eigenaresse, kwam net als Nathalie heel mooi tot bloei gedurende de voorstelling. Ze zong fijn en speelde heerlijk bedeesd, maar ook gedurfd.

Dennis Klein heet on stage ook Dennis en heeft als beste vriend van Nathalie stiekem een oogje op haar. Hij speelde zijn ongemakkelijke en wat stijve rol heel natuurlijk en daardoor leefde je erg met hem mee in zijn emoties van wel of niet zijn liefde verklaren aan Nathalie.

Jeroen van Grunsven als Jim, weduwnaar en de vader van Nathalie, was een lieve opbeurende vader voor zijn dochter en probeerde zich tegelijkertijd ook te openen voor een nieuwe liefde waar hij in zijn rol erg hard van stapel loopt en dat was hilarisch om te zien

Caroline de Winter was Sylvia, de eigenaresse van het café. Het lijkt alsof er acteerbloed door haar aderen stroomt, want wat was het een genot om haar bezig te zien. Zo natuurlijk en vloeiend. Gedurende de voorstelling komt ook zij tot een ontdekking en dat gaf ze op een mooie manier weer.

Quinty Appel als Lorraine, de dochter van Sylvia, had de lachers op haar hand, een prachtige stem, goede moves en haar enthousiasme, zeker ook in combinatie met Dean, werkte aanstekelijk.

Janna Borsboom als Matilda was de strenge burgemeester. Haar stem stond als een huis en het was erg leuk te zien hoe ze alle liefde legde in het juist niet geven van liefde voor de stad waar ze aan het hoofd van staat.

Eli van der Horst als Dean: Hoe leuk brengt hij zijn rol als zoon van de burgemeester die steeds meer tegen zijn strenge moeder durft in te gaan en uiteindelijk ook mag krijgen wat hij wil. Leuke droge oneliners, ongemakkelijkheid en tegelijkertijd ook lekker stoer.

Ruben Jonkers als Earl: Letterlijk de stille kracht. Bouwt hiermee zijn rol leuk op om tegen het einde van de show een goede ontknoping te geven, heel verrassend.

En last but not least: Applaus voor het ensemble. Enthousiast, swingend, vrolijk en een geweldige ondersteuning om dit verhaal goed te vertellen. Want zonder geen ensemble geen show.

All Shook up

Wat krijg je als je een verhaal van Shakespeare en de muziek van Elvis Presley samen in het theater zet? Een humoristische, vrolijke en swingende musical!

All Shook Up vertelt het verhaal van Chad: een jongen die door motorpech in een super saai plattelandsdorpje terecht komt. En dat hebben de inwoners geweten! Chad zet met zijn gitaar, leren jas en scherp oog voor vrouwen – namelijk het rustige dorp – helemaal op z’n kop! Het is een show over vriendschap en liefde, waarbij de onderlinge relaties net wat anders lopen dan dat je in eerste instantie zou verwachten!

Dus “C’mon Everybody” , trek met het hele gezin de blue suèdes shoes maar uit de kast en we zien je graag in de kerstvakantie bij ‘All Shook Up’!

All shook up is t/m 8 januari te zien in het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Klik hier voor meer informatie.

Foto’s: Rob de Haan
Verslag Rosalie Kyvon