Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street is een meesterwerk van de Amerikaanse componist Stephen Sondheim en tekstschrijver Hugh Wheeler uit 1979 over hoop, onrecht en wraak.  Het wordt, in een jeugdig jasje, gespeeld, gezongen en gedanst door leerlingen van de productieklas 2018 van de Vrije Theaterschool.

Sweeney Todd

Londen, 1847: Na 15 jaar onschuldig in een Australische strafkolonie te hebben doorgebracht zet Benjamin Barker, alias Sweeney Todd, weer voet op Engelse bodem. Met behulp van zijn extravagante hospita Mrs. Lovett, die een slechtlopende vleespasteienwinkel runt, gaat hij op zoek naar zijn vrouw en kind en probeert hij wraak te nemen op de corrupte rechter Turpin en zijn handlangers die hem van zijn toekomst beroofden.

Sweeney Todd is geschikt voor een publiek vanaf 8 jaar en wordt in het Engels gezongen en in het Nederlands gesproken.

Na ANATEVKA (2015), WEST SIDE STORY (2016), MAMMA MIA! en OLIVER! (2017) wagen onze leerlingen zich in juli op geheel eigen wijze aan een musicalklassieker die vrijwel alle eigenschappen van een volwaardige opera heeft.

De klas telt 25 leerlingen in de leeftijd van 10-22 jaar en heeft onder leiding van een regisseur, twee zangdocenten, een choreograaf en een groep jonge assistenten en theatervormgevers ruim een half jaar intensief aan de voorstelling gewerkt.SWEENEY TODD laat al hun talent en enthousiasme voor toneelspel, zang en dans tot in detail zien.

De Vrije Theaterschool (2014) is een Haags initiatief voor hoogwaardig kunst- en cultuuronderwijs aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.
De school en haar muziektheaterproducties worden breed gedragen en wij zijn er bijzonder trots op sinds 2017 onze voorstellingen te mogen geven binnen de culturele gastprogrammering van het Nationale Theater; het samenwerkingsverband van het Nationale Toneel, Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui.

De kaartverkoop voor onze muziektheaterproductie SWEENEY TODD is gestart via de website en de kassa van het Nationale Theater. Reserveren kan per direct via https://www.hnt.nl/voorstellingen/2016/De_Vrije_Theaterschool/Sweeney_Todd/  of telefoonnummer 0900-3456789.

Speeldata:
Vrijdag 6 juli 2018, 20:15u
Zaterdag 7 juli, 14:00u
Zaterdag 7 juli, 20:15u
Zondag 8 juli, 14:00u