De musical Sweeney Todd gaat van 6 september t/m 11 november 2017 op tournee langs de Nederlandse theaters. Dat kondigde Maarten Voogel namens Stichting Zonnehuis Muziektheater vandaag aan. Na een serie uitverkochte voorstellingen in Het Zonnehuis in Amsterdam afgelopen zomer kon een verlenging niet uitblijven. René van Kooten, Vera Mann en Marjolein Teepen nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening. De overige acteurs worden later bekend gemaakt. De cast van twaalf acteurs wordt begeleid door een live band.

Sweeney Todd is een theatrale traktatie waarbij horror en humor hand in hand gaan. Bezoekers over de hele wereld werden al in vervoering gebracht en na een uiterst succesvolle serie in Amsterdam, kon een landelijke tournee niet uitblijven. Het verhaal gaat over de onterecht veroordeelde barbier Sweeney Todd (René van Kooten) op zoek naar wraak en zijn buurvrouw Mevrouw Lovett (Vera Mann), de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. In hun opmerkelijke samenwerking vullen ze elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. Bekroond met 8 Tony Awards – inclusief Beste Musical – is dit Stephen Sondheim op z’n allerbest.

Voordat Sweeney Todd start, produceert Stichting Zonnehuis Muziektheater eerst nog twee andere producties: de musical The Bridges of Madison County met René van Kooten, Lone van Roosendaal en Annick Boer en Telkens weer Het dorp, een muzikale hommage aan Wim Sonneveld en Friso Wiegersma. Beiden producties zijn te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

www.sweeneytoddmusical.nl

Lees ook: Sweeney Todd, het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Kijk voor meer informatie op http://www.sweeneytoddmusical.nl/#over-sweeney-todd