Onder grote publieke belangstelling is afgelopen weekend op de Motorbeurs in Utrecht de single en clip Ride gelanceerd. Ride is de titelsong van Jumping Jack, een muziektheaterspektakel van producent BUOG met twintig acteurs, dertig motorrijders, zestig dansers en veertig gitaristen, dat van 9 t/m 19 mei op het TT circuit van Assen staat.

De clip van Ride is hier te downloaden

Op de motorbeurs in Utrecht gaven Matteo van der Grijn en Julia van der Vlugt, de hoofdrolspelers van Jumping Jack, begeleid door de Jumping Jack band en twintig gitaristen een ronkende uitvoering van Ride. Hun optreden kreeg een ovatie van het massaal toegestroomde publiek. Rec Play Records brengt de single nu internationaal uit.

Jumping Jack is een meeslepend en ontroerend muziektheaterspektakel over het leven van de roemruchte coureur Jack Middelburg, die geldt als een van de ‘grote drie’ van de Nederlandse motorsport. In 1980 won hij de TT; vier jaar later verongelukte hij een straatrace. Centraal in de voorstelling, waarin theater, motorrace en muziek samenkomen, staat de relatie tussen de stoere, maar tragische Jack en zijn kleindochter July, die hem een betere en veiliger toekomst wenst.

Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje), Julia van der Vlugt (Orkater: Julius Caesar), Genio de Groot (ANNE) en singer/songwriter Lucas Hamming (All Stars, de musical) spelen hoofdrollen; de regisseur is Frank Lammers, als acteur bekend van speelfilms zoals De helleveeg, J. Kessels en Michiel de Ruyter. De voorstelling speelt zich af in de jaren zeventig en de muziek sluit daarbij aan. Componist en muzikaal leider Jan Tekstra over de titelsong Ride: ‘We hebben het nummer opgenomen zoals dat in de jaren zeventig vaak ging: samen spelend, op zoek naar de juiste sound.”

BUOG presenteert: Jumping Jack

TT Circuit, Assen, 9 t/m 19 mei 2019

Voor kaarten en informatie: www.jumpingjack.nu

Foto: Publicity Company