De derdejaars studenten Musicaltheater van Fontys lieten tijdens hun voorstelling “Imperium’ zien wat ze in hun mars hebben. En dat is veel, heel veel. 

‘Imperium’ neemt het publiek mee op een koninklijke reis van musicals die de wereld veroverden in eigen land en ver daarbuiten. Nummers uit Roméo en Juliette en Le Roi Soleil ( Frankrijk ), Tanz der Vampieren en Elisabeth ( Oostenrijk ), The Lion King, Songs of a new world en Shrek ( Amerika ) en de Klokkenluider van Notre Dame ( Duitsland ) werden vandaag gezongen en gedanst. Er werd ingezoomd op de hofhouding van verschillende landen in diverse tijdsperiodes en dansstijlen. Deze Song and Dance stijloefening bracht dans en zang op een hoog niveau samen, wat resulteerde in een subtiele kunstvorm die bijzondere kwaliteiten eist van de studenten en ze laat excelleren.

Fontys 3e jaars Imperium-51

Peggy Hegeman en Florian Boutonnier bedachten het concept en begeleidden de studenten. Gedurende een uur werd in hoog tempo gedanst en gezongen. De nadruk lag op ensemblestukken maar daarbinnen kreeg een ieder zijn moment om te stralen. Wat opviel was dat de dans heel strak was. Deze groep zou zo als geheel het ensemble van een musical kunnen invullen. Tijdens ‘Hang de vlag maar uit’ bekroop mij de gedachte dat deze groep niets onderdeed voor het oorspronkelijke ensemble van Shrek en misschien zelfs nog wel beter was. Ook de zang was goed en een paar nummers zorgden bij mij in ieder geval voor kippenvel.

Fontys 3e jaars Imperium-78

Cast:
Aiko Adriaensen, Bart Aerts, Laura van Bentum, Myrthe Boerebach, Manon De Boevre, Floris Devooght, Jasmien Gys, Cailin van Loon, Matthijs van der Meer, Michiel De Meyer, Nathalie Montauban, Tinne Oltmans, Brent Pannier, Babette Ploegmakers, Thalyta de Prins, Joke van Robbroeck, Jindra van Schaijk, Sanne Schlette, Lotte Stevens en Esther Stolker.

Fontys 3e jaars Imperium-95

De voorstelling is morgen en overmorgen nog te zien in het Academietheater van Fontys. Klik hier voor reserveringen. 

Voor de fotoreportage kijkt u hier.

Lees ook:

Nieuw talent in reprise Wintersprookje
Concert The Wild Party een wild feestje