Die neue Mrs. de Winter is een Duitstalige musical gebaseerd op het boek Rebecca van Daphne du Maurier. Het boek is door Micheal Kunze en Sylverster Levay bewerkt tot een musical. Zij waren ook verantwoordelijk voor Elisabeth, Mozart en Marie Antoinette.

De derdejaars studenten Muziektheater van Fontys hebben ervoor gekozen deze musical als concertante te brengen in het muziektheater. De zang coaching was in handen van Ivar Costenable en Edward Hoepelman geassisteerd door Svenja Kreszens voor de Duitse uitspraak.

-Die neue Mrs. de Winter -17

Rebecca is een Duitstalige musical en door de studenten in het Duits gezongen, begeleidt door een piano (Koos van den Brekel), cello (Felicia Dercksen) en viool (Lieke Daniels). Tussen de nummers door vertelde het personage Ben op aandoenlijke manier het verhaal in het Nederlands.

-Die neue Mrs. de Winter -21

Het verhaal gaat over een vrouw, haar man Maxim De Winter die al eerder getrouwd was met Rebecca, de huishoudster Mrs. Danvers die het slot Manderly onderhoud en in stand houdt. Mrs Danvers, die samen met Rebecca mee is gekomen, heeft nog steeds moeite met het feit dat Rebecca is overleden en ook de geest van Rebecca waait nog door het kasteel. Mrs Danvers vindt de nieuwe Mrs. De Winter niet goed genoeg als vrouw voor Mr. De Winter en doet alles om haar het huis weer uit te krijgen en het nieuwe huwelijk te laten mislukken. De nieuwe Mrs. De Winter lijdt onder de schaduw van Rebecca, die hoewel ze overleden is haar onder grote druk zet.

-Die neue Mrs. de Winter -49

De bedoelding van deze concertante is dat elke student kan laten zien wat zij of hij kan en omdat te bereiken rouleren de rollen in de voorstelling. Het is des te opvallender dat ondanks de wisselingen de kwaliteit constant blijft en de zang tot grote hoogte gebracht wordt en deze nummers, hoewel niet makkelijk om te zingen, verbazingwekkend mooi gezongen worden. Voor het publiek zijn die rolwisselingen niet verwarrend doordat degene die een rol speelt kleding draagt die steeds bij het personage hoort. Hoewel de nadruk op zang ligt, wordt er toch ook, hetzij met beperkte middelen, overtuigend geacteerd waardoor je nog beter meegenomen wordt in het stuk. Ook al ontbreekt een groot decor.

-Die neue Mrs. de Winter -51

Door de mooie muziek en zang word je het verhaal in gezogen en werden we steeds weer aangenaam verrast door alle vocale prestaties gecombineerd met mooi gedragen spel.

Cast:
Iris Oppatja
Anne Appelo
Jeffrey Italiaander
Eline de Jong
Stef van Gelder
Karen Poinet
Stephan Peters
Linda Verstraten
Yalan Lips
Ruben van Keer
Thijs Kobes
Inger van der Zanden
Nandi van Beurden
Nadia Hlavaj

Bekijk hier de fotoreportage