Op 7 mei gaat de musical ‘Bare’ in een regie van Brian Verhagen in première. Daarna zal de voorstelling nog op 8 en 9 mei te zien zijn in het Zonnehuis in Amsterdam. De door Jon Hartmere (The Upside) en Damon Intrabartolo (Dreamgirls, Valkyrie) geschreven voorstelling zal hiermee voor het eerst in Amsterdam te zien zijn.

Bare, de muscial

‘Bare’ vertelt het verhaal van een groep scholieren in het laatste jaar van een katholieke kostschool en de geheime liefde tussen twee leerlingen: Peter en Jason. Terwijl Peter zijn moeder graag wil vertellen over hun relatie, knapt Jason af op het idee dat hun goed bewaarde geheim publiek zou kunnen worden en vooral voor de gvolgen daarvan. Een verhaal over het geloof in de liefde, -in het geloof zelf, -in de ander en vooral het geloof in jezelf. Want wie ben je als je van jezelf niet mag zijn wie je hoopt te zijn?

De voorstelling bevat meer dan 30 nummers en zal bijna uitsluitend worden gezongen: een muzikale achtbaan van pop tot ballad en van rock tot gospel. In 2000 ging ‘Bare’ als ‘bare, a pop opera’ in première in het Hudson Theatre in Los Angeles. Daarna speelde deze musical off-Broadway voor volle zalen. Daarna was de voorstelling te zien in Londen, Sydney, Chicago en San Diego. en nu voor het eerst in Amsterdam.

Script: Jon Hartmere

Muziek: Damon Intrabartolo

Liedteksten: Jon Hartmere en Damon Intrabartolo

Vertaling: Toine Paauwe

Regie: Brian Verhagen

Muzikale leiding: Lisa Hebing

Choreografie: Naomi Walschot

Spel: Emmo de Bie, Elmer Boerma, Hester Dek, Hidde van der Ende, Rosalie Eppink, Wijnand Gomes, Laura Kistemaker, Ruben Spek, Sarah Schaefer, Marjolein Tromp, Ayla Usakligil, Suzanne Wansink, Marloes van der Wel
Productie: Marly van den Berg, Leontine Heesters, Carlo van Munster en Nina Schelvis

Kaarten: €10,50 (studenten) en €15,50 (regulier). Reserveren: http://www.sta-toneel.nl/producties/bare/

STA! zet jaarlijks 14 producties op de planken. Voor meer informatie over STA! en haar voorstellingen kijkt u op: www.sta-toneel.nl.