Tessa Jongeleen, Melle Berendse en Iris de Kock waren na hun klasgenoten van de Frank Sanders Akademie aan de beurt om hun solo’s te spelen met een extra toegift van Tessa en Melle als duo in het Oostblok Theater in Amsterdam.
Tessa Jongeleen speelde haar voorstelling ‘Sterrenstof’. Wat doe je met gevoel als je alles helder kunt beredeneren en waar leg je het verband tussen logica en gevoel want de wereld kan dan wel logisch zijn maar dat zijn gevoelens absoluut niet. Kortom Tessa is in de war. Waarom sluit logica niet aan bij gevoelens. waarom gebruiken mensen metaforen die als je logisch nadenkt nergens op slaan? Onder de sterren liet ze haar gedachten de vrije loop en met komische woordspellingen legt ze ook mooie breekbare momenten vast. Tessa sprankelde op het toneel, speelde vrij en voelde zich duidelijk in haar element. Hilmar Leujes begeleidde Tessa op de piano.
Melle Berendse vertelde het verhaal van Don Quichot en kroop in de huid van de personages in zijn solo ‘Ik, Don Quichot!’. Hij nam zijn publiek mee op reis naar de tijd waar deze edelman leefde. Met gebruikmaking van een paar eenvoudige props wist Melle het verhaal mooi en gevoelig te vertellen. Hij speelde zowel de rol van Don Quichot, als Sancho Panza als de mooie Dulcinea. De interactie tussen Don Quichot en Sancho Panza die hem steeds weer een spiegel voorhoudt en relativerend optreedt was mooi en komisch maar ook ontroerend. Als publiek kreeg je dan ook niet de kans om in de beleving van Don Quichot mee te gaan. Melle weet het verhaal boeiend en gevoelig te vertellen met af en toe een lekkere komische noot. Niet in het minst met medewerking van muzikaal begeleider Hilmar Leujes.
Iris de Kock speelde met muziek in haar solo ‘Vox’. Muziek kan heel veelzijdig zijn en samen met Hilmar Leujes speelde ze haar solo. Stevie Wonder vertelde het al ‘Music is a world within itself’ in zijn hit ‘Sir Duke’ in zijn beste album ever ‘Songs in the Key of Life’.
Iris heeft het toneel vol instrumenten gezet en en zingt, met behulp van sampling en andere technieken, nummers gespeeld door slechts een persoon. Wat daarbij ontstaat is een swingende solo waarbij Iris heel divers is door de keuze van de nummers.
Als toegift spelen Melle en Tessa hun voorstelling ‘Dot’. Dit is gebaseerd op de musical ‘A Sunday in the Park with George’ geschreven door Stephen Sondheim op basis van het boek van James Lapine. In het stuk dat Tessa en Melle spelen, staat de relatie tussen George en Dot centraal en de obsessie van George om zijn schilderij af te maken ten koste van zijn relatie met Dot. Immers ‘Wit. Wit papier of linnen. Mijn opdracht: breng orde in de chaos.’ George zijn probleem is dan ook connectie te maken met zijn werk en zijn omgeving
De vierdejaars zullen binnenkort de deuren van de Frank Sanders Akademie achter zich sluiten en het werkveld in gaan. Zij hebben met hun solo’s op een mooie manier afgesloten
Lees ook:
Zoeken Tweedejaars studenten FSA vlammen in ‘Show Choir’
Robin, Charlotte en Joey sluiten waardig af