Het toneel van Koninklijk theater Carré was in tijden niet zo vol geweest. Ruim vijftig studenten van de Frank Sanders Akademie, een aantal ex-studenten en Frank Sanders traden op tijdens ‘Straks bekend in Carré’.

Tweeeneenhalf jaar geleden zette de Frank Sanders Akademie haar eerste showcase met die naam voor het eerst op de planken. Een gewaagd stukje want hoe krijg je een grote zaal als Carré helemaal vol?

De zaal was goed gevuld. Er waren nog maar enkele lege plekken te bekennen in deze grote zaal. De voorstelling werd even over achten afgetrapt met de opkomst van alle studenten die door de zaal met hun jassen aan het toneel op liepen. Wat volgde was een afwisselende avond met ensemblenummers en solonummers. Nummers uit onder andere Avenue Q, Kiss of a Spiderwoman, Ordinary Days, Sweeney Todd, Pippin, Book of Mormon en andere producties kwamen voorbij. Maar ook Nederlandstalige popnummers van o.a. het icoon van het Nederlandstalige lied, Ramses Shaffy, werden gezongen.

Straks bekend in Carre 2015 47

Het hele programma was zo samengesteld dat alle studenten in het mooie spotlicht van Carré mochten staan in de schitterende outfits waarbij letterlijk alles uit de kast gehaald werd. Er was maandenlang hard gewerkt door alle studenten die na hun lessen of stages ook tijd vrij maakten om deze avond tot een succes te maken.

Straks bekend in Carre 2015 91

Door een grote variatie van nummers, die door de studenten stuk voor stuk met liefde voor het vak gebracht werden, slaagden ze er in een voorstelling te maken waarbij het publiek constant weer vocaal maar ook visueel verrast werd. Voeg daarbij de uitstekende begeleiding van muzikaal begeleiders Joni van Rossum, Hilmar Leujes en Billy Maluw. In de tweede acte mochten zij ook even in het voetlicht treden door hun muzikaliteit op het toneel te laten zien. Maar vooral te laten horen.

Frank Sanders betrad ook in het eerste gedeelte het podium met de nummers “Alsof ik nooit meer weg zal gaan” , “Laat me” en ” De Een wil de ander”.

Straks bekend in Carre 2015 136

Naast de studenten waren daar ook de alumini Glennis Grace, Wesley de Ridder, Julia Berendse, Suzanne de Heij, Christian Seykens en Esmee van Kampen. De laatste twee presenteerden ook deze avond.
De Frank Sanders Akademie geeft haar studenten door deze showcase de kans om te ruiken aan grootse shows zoals deze gisteravond weer is gespeeld.

Straks bekend in Carre 2015 187

Al sinds jaren hebben de Frank Sanders Akademie studenten en theater Carre een bijzondere band. De derdejaars studenten spelen er hun solovoorstellingen in de bovenzaal van het theater en tevens is Kleine Carré het toneel van “Onder de pannen”. Binnenkort zijn de studenten weer te bewonderen in hun voorstellingen.

Voor de fotoreportage klikt u hier