Het Buytenpark Openluchttheater in Zoetermeer brengt vanaf 28 juni de Nederlandse première van de musical The Pirate Queen, het nieuwste werk van Alain Boublil en Claude-Michel Schönberg, schrijvers van Les Miserables en Miss Saigon.

The Pirate Queen

The Pirate Queen is een samenwerking tussen Boublil en Schönberg en de producenten van de Ierse danssensatie Riverdance. De musical vertelt het waargebeurde verhaal van Grace O’Malley, de Ierse piratenkoningin die in de 16e eeuw vocht tegen de Engelse koningin Elizabeth. De historische ontmoeting tussen twee leidende vrouwen in een mannenwereld staat centraal in het verhaal. Na de première op Broadway was de show al te zien in Ierland, Noorwegen, Duitsland en Engeland.

Producent Storytellers is er trots op als eerste de Nederlandse rechten voor deze musicalsensatie te hebben verkregen. Speciaal voor The Pirate Queen wordt een tijdelijk openluchttheater gebouwd in het Zoetermeerse Buytenpark, waar 330 bezoekers per voorstelling plaats kunnen nemen. Een bijzondere avond in de openlucht, waarbij prachtige ballades, indrukwekkende gevechten en natuurlijk de overweldigende Ierse dans elkaar afwisselen

De rol van Grace O’Malley wordt afwisselend gespeeld door Solveig van Wijngaarden en Käthe Staallekker. Solveig van Wijngaarden was eerder te zijn bij Storytellers in The Last 5 years. Käthe Staallekker speelde eerder in De Sprookjesprokkelaar bij De Efteling en in Love Story en Aspects of love bij Stage Entertainment.

Storytellers

Storytellers ontwikkelt en produceert theater, evenementen en communicatie. Het verhaal staat centraal. Storytelling is de basis van alles wat we doen. Hoe breng je het verhaal het beste over op het publiek? Die vraag beantwoorden we voor iedere productie. In onze eigen projecten en tijdens onze trainingen, voor andere evenementenbureau’s en theatergezelschappen, maar ook voor bedrijven, gemeenten, festivals en goede doelen. We leveren maatwerk van professionele kwaliteit. Story first.

The Pirate Queen is te zien vanaf 28 juni 2018 in het Buytenpark Theater in Zoetermeer. Kaarten zijn te koop via http://www.eventim.nl