De derdejaars van de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater stonden voor een mooie uitdaging, Klein Carré. De duo’s Esther Lindenbergh en Lotte Haen, Rob Bakker en Coen Vink, en de solo’s Liza van Zeijderveld, Tessa Wowor, en Mitch Blaauw waren als eersten aan de beurt om hun voorstelling te spelen. Zij werden ondersteund door de rest van de klas die nu de chagementen verzorgden en esemble waren, David van den Tempel, Marije Konings, Bastiaan de Haan,Tobias van Harmelen, Mike Levens, Eva Jonker en Nienke Strik.

De solo’s en duo’s waren weer geheel verschillend. Een van die mooie magische dingen van Klein Carré in de twee delen “Stoffer en Blik” die dit jaar wordt gevolgd door “De Wereld Draait Door”. Een bescheiden hommage aan een jong, maar inmiddels groots schrijver, Alard Blom.

Maar eerst was daar deze week deel één van Klein Carre “Stoffer” dat volgende week wordt gevolgd door de voorstelling van de andere groep met de naam “Blik”.Voor de studenten is “Klein Carré” een hoogtepunt in een jaar waarbij de tien-minuten solo’s eerder dit schooljaar de voorbereiding vormden.

Stoffer 20

De avond begon met een ensemble stuk waarbij de cast die de duo’s en solo’s gaan spelen aan het publiek werd voorgesteld. Gestoken in een mooie zwart-wit gestreepte outfit trapten de studenten af. Mitch Blauw speelde daarna de tafelschikker van koningin Juliana die de invloed van Beatrix langzaam begint te merken. De tafelschikker is de derde generatie in een lange rij van tafelschikkers aan het hof. Met mooie komische momenten weet Mitch een heerlijke solo te spelen en zingen en heel subtiel de humor de zaal in te schieten.  

Tussen elke solo of duo komt de andere groep op en verzorgt de changementen tussendoor terwijl er een nummer wordt opgevoerd. Mooi voordeel daarvan is dat de snelheid niet uit de voorstelling wordt gehaald en je als publiek geboeid kunt blijven kijken.

Stoffer 36

Tessa Wowor vertelde met haar solo het verhaal van een vrouw die gevallen is voor een militair. Deze militair kiest niet alleen voor haar maar ook voor het leger en de uitzending naar missies die niet zonder gevaar zijn. De vrouw is maar net getrouwd en nog niet eens op huwelijksreis geweest of haar kersverse man vertrekt alweer naar het buitenland. Tessa vertelt en zingt met veel emotie het verhaal van de vrouw, haar eenzaamheid, verdriet en haat maar ook haar passie en liefde voor de militair. Een militair die gevaarlijke missies uitvoert in het buitenland. Als publiek merk je de innerlijke strijd van de vrouw, gespeeld door Tessa.

Stoffer 53

Rob Bakker en Coen Vink vertelden met hun duo het verhaal van John en Johnny. Twee vrienden die onafscheidelijk zijn sinds hun kindertijd. Als duo gaan ze ook het theater in en spelen elke voorstelling samen. De creatieve John wil echter meer. Meer voorstelling maar ook vooral alleen. Hij is bang dat de hechte vriendschap met zijn vriend niet bestand zal zijn tegen de scheiding van het theaterduo. Wat nu als hij het vertelt dat hij alleen verder wil? Hoe zal zijn beste vriend reageren? Deze duo-voorstelling vertelt niet alleen een verhaal maar is ook entertainment in het klein.

Stoffer 72

Na de pauze was het de beurt aan Liza van Zeijderveld die zowel in decor als kleding heeft uitgepakt. Liza vertelde het verhaal van een theaterdiva die alles al heeft meegemaakt. In eerste instantie in haar jeugd bijrollen speelt maar in de loop van de tijd als diva op het toneel staat. Tijdens de solo kijkt ze terug op die tijd en vertelt over dingen die ze gemist heeft. De liefde in haar leven of juist het ontbreken daarvan en het gevolg van roem en faam. Waar Liza met veel humor kan spelen, beperkt ze dat in haar solo en zet haar humor nu heel geraffineerd in. Naast haar spel heeft Liza van haar solo een mooie visuele voorstelling gemaakt.

Stoffer 84

De serie van deze avond werd gesloten door Esther Lindenbergh en Lotte Haen die het verhaal vertelden van twee vrouwen die naast elkaar wonen en elk een relatie denken te hebben die op zichzelf staat. Naarmate de vrouwen elkaar leren kennen, worden er ineens diverse zaken duidelijk over hun eigen relaties.De vrouwen willen strijden voor hun relatie en samen de strijdbijl oppakken. Deze duo heeft diverse plots die mooi door elkaar lopen en een verrassende uitkomst hebben. Zeker als de vrouwen blijkbaar hun krachten bundelen en elkaar lijken te hebben. Met humor, geraffineerdheid zetten deze vrouwen hun duo neer waarbij je oprecht nieuwsgierig bent hoe het af gaat lopen.

Daarna sluiten de studenten deze avond af met een finale ensemblenummer af en is het nu wachten op volgende week als het “Blik” door Klein Carré zal gaan.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.