Maarten Redeker (23) studeert op dit moment in z’n laatste jaar van de Muziektheater academie van conservatorium Codarts Rotterdam, speelde vorige zomer Simon in de door Daniël Cohen geregisseerde versie van Jesus Christ Superstar, staat dit seizoen in ‘de Jantjes’ als Kees en understudy Dolle Dries en Blauwe Toon van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment, zingt in de fantastische vocal group the Jukebox Boys en is zangdocent. Komend seizoen schrijft hij voor Musicalsites maandelijks een column.

Stilte voor de Storm.
Mijn laatste zomervakantie. De periode waarin ik graag een mooie reis maak, breng ik dit jaar in eigen land door, heerlijk bij mijn ouders en vrienden in het dorp waar ik ooit ter wereld kwam, IJmuiden. Zo’n vakantie in eigen land lijkt misschien wat saai, maar na een vrij intensief jaar is er niets leuker dan met dit heerlijke weer op je oude vertrouwde strand te ploffen en vrienden en familie te spreken die je veel te lang niet gezien hebt.

Mijn laatste officiële zomer vakantie, over een paar dagen ook officieel ten einde wat de aftrap betekent van een waanzinnig nieuw jaar. Beginnend met mijn avontuur bij ‘de Jantjes’. Al een paar maanden terug kreeg ik het script en daar ben ik de afgelopen weken ingedoken, teksten geleerd en muziek bestudeerd om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste repetities die binnenkort starten. Een korte periode met lange maar inspirerende dagen zie ik voor me, waarna we met een tour van +/- 75 voorstellingen tot 21 december het land doorkruisen. Vervolgens wacht op 15 januari mijn eigen solo concert als onderdeel van mijn afstuderen en waar inmiddels ook de eerste voorbereidingen voor worden getroffen.

Na dat concert starten we direct met de repetities en de uiteindelijke speel periode van de midden productie: The Rocky Horror Picture Show. En daarop aansluitend volgt de jaarlijkse Showcase periode waarin we met jaar 2, 3 en 4 werken naar de laatste voorstelling van het jaar, de Showcase 2015 dat tevens mijn afstuderen zal zijn in het Oude Luxor Theater van Rotterdam. Meng tussen al deze waanzinnige activiteiten een hoop zang, spel, integratie en danslessen, een scriptie onderzoek met presentatie, optredens met The Jukebox Boys, nog wat werk als zangdocent en hopelijk nog wat vrije avonden om te genieten, van prachtige kleine voorstellingen in de theaterzaal op school tot grote producties in het land.

Mijn laatste zomervakantie voor ik afstudeer en nooit meer officieel zomervakantie heb mits ik die zelf zal nemen. Ik ben uitgerust, klaar om op avontuur te gaan en wat heb ik er zin in! En met een beetje geluk komen we elkaar in dit grote avontuur tegen in de theaters.

Liefs,

Maarten

Volg Maarten ook op Twitter: https://twitter.com/Maartenredeker

Voor meer informatie en kaarten voor De Jantjes, kijk op. http://dejantjesmusical.nl/

Foto: Eke van der Bijl

Lees ook:
De Jantjes kiezen weer het ruime sop. (met video)
Hoog niveau bij Bright Lights, Big City.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.