Vandaag was de première van de musical Stil in mij in schouwburg de Meerse in Hoofddorp. De titel ‘Stil in mij’ sluit goed aan bij het gevoel van de musical. Wanneer na vijf jaar vier middelbare schoolvrienden weer tezamen komen is er een gemis in hun midden. De vijfde schoolvriendin is er niet meer, omgekomen door zelfdoding.

 

Stil in mij

De vier schoolvrienden halen herinneringen op, waarbij niet alleen wordt nagedacht over de verloren vriendin, maar ook waar zij zelf inmiddels staan in het leven. In de huidige maatschappij waar levens worden geleid door social media en burn-outs door prestatiedrang zorgt deze musical ervoor om na te denken over wat nu echt belangrijk is in het leven.

De Nederlandstalige muziek past in deze musical als een warme jas. Liedjes van o.a. Van Dik Hout, Blof en Frank Boeijen passeren de revue.  Liedteksten die je op de radio voorbij hoort komen sluiten nu aan bij het gevoel en spel van de vrienden. Toch wel even kippenvel momentjes. Martin Buitenhuis van Dik Hout is nauw betrokken geweest bij de keuze van de liedjes in de musical.

Door de vier hoofdrolspelers en een klein decor word je deel van de voorstelling. Vier verschillende karakters met alle vier hun eigen verhaal en mooie stem. Ondanks de verdrietige aanleiding van de samenkomst van de vier wordt er ook gelachen. Dit neemt ook het publiek mee.

William Spaaij

William Spaaij maakt met de nieuwe musical zijn debuut als regisseur. Stil in mij past bij Spaaij, een voorstelling waarbij het gevoel spreekt. Zijn tweede regieklus volgt eind dit jaar met de musical Annie.

Stil in mij is een nieuwe Nederlandse musical die vriendschap, herinneringen en zoeken naar de eigen ik doen samenkomen in een verhaal wat voor ieder herkenbaar is.

Stil in mij is tot en met 25 mei te zien in de Nederlandse theaters.

Producent: Stent.
Regie: William Spaaij
Zang en spel: Ferry Doedens, Jeroen C. Molenaar, Zoï Duister en Dieuwke Tönissen
Muzikale begeleiding: Marnix Wetzer

Tekst: Marloes Romeijn
Foto’s: Lisa Jansen

Meer informatie op: http://www.stilinmijdemusical.nl/

Lees ook:
Repetities musical Stil in mij gestart
Cast musical ‘Stil in mij’ brengt gelijknamige song