Op zondag 9 september gaven Zoï Duister en Jeroen C. Molenaar onder begeleiding van pianist Stef de Hond een voorproefje van “Stil in mij, de musical” tijdens de opening van het culturele seizoen op Het Parcours in Maastricht.

Stil In Mij, de Musical

Producent Giovanni Sturkenboom is aanwezig en legt aan de toeschouwers op de Markt in Maastricht uit: “Stil in mij” gaat over 4 twintigers die na jaren samenkomen als een van hun klasgenoten uit het leven is gestapt. Jarenlang hebben ze lief en leed gedeeld, maar wat speelt er nu in hun leven? “Stil in mij” is een nieuwe Nederlandse musical over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar je identiteit, samengebald in een verhaal dat iedereen zal herkennen, simpelweg omdat we allemaal op zoek zijn. Een verhaal met een lach en een traan en vol heerlijke, bekende Nederlandse popmuziek. Denk hierbij aan hits van Racoon, Bløf en De Dijk. Naast Zoï en Jeroen zijn er rollen weggelegd voor Ferry Doedens en Dieuwke Tönissen.

Nederlandse tophits

Tijdens dit optreden werden er twee solo’s gezongen. Als eerste bracht Jeroen C. Molenaar een prachtig ingetogen versie van “Als ze er niet is” van De Dijk. Een sterke aftrap voor de musical die wij gemist hebben op de Musical Sing-a-long in Amsterdam. Zonde, want dit optreden bezorgde menigeen kippenvel op deze warme dag.


Zoï Duister wist daarna de hele markt in vervoering te brengen met “Oceaan” van Racoon. Gezien de verhaallijn van “Stil in mij” en deze ijzersterke performance zal menigeen die twijfelde over de streep zijn getrokken om zo snel mogelijk een ticket te bemachtigen. Na dit optreden is dit ook het enige mogelijke advies: haal die tickets in huis en geniet van uitzonderlijke talenten.

Dan nog een fun-fact: na afloop van de voorstelling is er een meet and greet met de cast… n.a.v. het optreden van vanmiddag is dit zeker aan te raden, de kans dat u hen zou willen complimenteren met een fantastische voorstelling is groot. Gaat dat zien!

“Stil in mij” toert van maart tot en met mei 2019 door heel Nederland en wordt geproduceerd door STENT Producties. Tickets en meer info over Stil In Mij de Musical: http://stilinmijdemusical.nl/

Tekst en foto’s: Gaby Lejeune