Dinsdag 5 maart waren we te gast bij de perspresentatie van de musical: Stil in mij. Deze musical vertelt het verhaal over vijf twintigers die – nadat ze elkaar uit het oog verloren – opnieuw samenkomen. Dit keer echter niet met zijn vijven, maar met zijn vieren. Herinneringen komen boven bij de gedachte dat hun vriend er niet meer is.

In de voorstelling beloven heftige en ontroerende thema’s – zoals de zelfdoding van de vijfde vriend – afgewisseld te worden door thema’s rondom onvoorwaardelijke vriendschap en liefde, ondersteund door eigentijdse popmuziek.

De ochtend wordt muzikaal geopend door Ferry Doedens (e.a.) die het nummer: ‘Open je ogen’ (BLØF) zingt. Producent Giovanni Sturkenboom introduceert de cast en creatives, waaronder: Jeroen C. Molenaar, Zoï Duister, Dieuwke Tönissen, William Spaaij (regie), Marnix Wetzer (muzikale leiding), Anouk Poell (staging) e.v.a.

William Spaaij maakt met deze voorstelling zijn debuut als regisseur. We kennen William Spaaij o.a. van: Grease, Mary Poppins, De Tweeling en Was getekend Annie mg Schmidt, waar hij tot voorkort als Flip van Duijn in te zien was. “Ik heb zelf 15 jaar lang op het toneel gestaan, dus ik vind het ontzettend leuk om eindelijk ook eens een keer als regisseur aan de slag te gaan.” vertelt William Spaaij. Te zien is dat William veel passie draagt voor het project.

Later krijgen we een scène te zien waarin Charlie (gespeeld door Dieuwke Tönissen) probeert met Siem (gespeeld door Zoï Duister) te praten over de dood van hun vriend. De scène loopt door in het nummer: ‘Oceaan’ (Racoon).

Uniek aan de voorstelling is de muziek, die veelal bestaat uit eigentijdse popmuziek. Bijzonder is dat de cast slechts bestaat uit een kleine groep spelers, dit geeft de kijker een intiem gevoel, een gevoel dat goed past bij de voorstelling.

‘Stil in mij’ belooft een mooie voorstelling te worden met een lach en een traan. Met slechts één repetitieweek achter de rug is duidelijk dat we veel mogen verwachten van deze voorstelling. ‘Stil in mij’ gaat 31 maart in première in Schouwburg De Meerse te Hoofddorp.

Meer informatie op: http://www.stilinmijdemusical.nl/

Verslag, foto’s en video’s: Elles Bennaars

Lees ook:
Cast musical ‘Stil in mij’ brengt gelijknamige song
Nieuwe musical Stil in mij