Stichting Vivendi brengt dankzij het Frits-Starter initiatief van Frits van Eerd muziektheater naar alle zorginstellingen binnen de gemeente Meierijstad. Tijdens een pilot, bestaande uit vier muziekvoorstellingen en drie workshops, willen Stichting Vivendi en Frits-Starter het positieve effect van muziek op senioren, ouderen met dementie en zorgverleners aantonen. Deze pilot wordt op 15 mei feestelijk afgetrapt in het AAtrium in Veghel.

Het Frits-Starter project is opgericht door Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten, om jonge ondernemers te helpen hun dromen waar te maken. Van de 200 ingediende aanvragen werd Vivendi één van de twaalf winnende projecten. “Het steunen van jonge, ambitieuze gedreven mensen is waar het om draait. Tegelijkertijd wil ik ondernemerschap stimuleren. Dit is typisch zo’n prachtig voorbeeld. Ik heb er veel vertrouwen in dat dit concept levensvatbaar is”, aldus Frits van Eerd.

Frits-Starter ondersteunt het project van Stichting Vivendi zowel financieel als inhoudelijk. Ook brengt Frits van Eerd Stichting Vivendi in contact met zijn waardevolle netwerk, zoals de ervaren ondernemers van Phoenix Cultuur uit Veghel. “Maar het grootste cadeau, is het vertrouwen dat je krijgt van zo’n ervaren ondernemer. Dat geeft zoveel motivatie!”, zegt Astrid Nijssen, oprichtster van Stichting Vivendi.

Met de pilot die Stichting Vivendi uitvoert in alle zorginstellingen binnen Meierijstad, wil men zoveel mogelijk ouderen bereiken, ook thuiswonende ouderen. Dat gebeurt in goed overleg met Esther de Bie, de spin in het Veghelse thuiswoon-web. Esther de Bie: “Je brengt mensen met muziek tot leven; muziek verbindt, zorgt voor ontmoeting, ontzorgt en geeft kleur aan het leven. Ik gun het iedereen om nog meer geluk te ervaren door inzet van muziek!”

Maar hoe verhoogt muziek de levenskwaliteit van deze doelgroep? “Wat muziek voor een effect heeft op deze doelgroep is magisch. Door de herkenbare verhalen die wij naspelen, komen herinneringen weer tot leven en je ziet de mensen opbloeien. Er was zelfs een man die na een jaar stilte weer ging praten!”, vertelt Astrid Nijssen. Meer informatie op: https://www.stichtingvivendi.com/

Lees ook:
Vivendi schittert met: Daar bij de waterkant

Foto’s: Peggy de Haan