Stichting Musical Stella Duce start volgende week met het nieuwe musical seizoen. Vanaf het nieuwe seizoen zullen wekelijks 160 leerlingen bezig zijn met zingen, dansen en achteren. Komend jaar hebben de (professionele) docenten weer een aantal uitdagende titels uitgekozen om met hun leerlingen te gaan spelen. Onder andere titels als “Alice in Wonderland”, “Little Shop of Horrors” en “Urinetown” passeren de revue.

Stichting Musical Stella Duce

Stichting Musical Stella Duce start wederom een Minigroep op, waar kinderen van 5 en 6 jaar spelenderwijs elke week een uurtje bezig zullen zijn met zingen en bewegen op muziek. Op woensdag 12 september wordt er – in samenwerking met “Seizoenstart” – een proefles georganiseerd voor deze groep. De proefles start om 17:00 uur en vindt plaats in Theater de Garage.

Verder heeft Stichting Musical Stella Duce eerder dit jaar bekendgemaakt dat Henny Bosch de nieuwe voorzitter is van deze stichting. Wout Weijmans heeft het voorzitterschap na 14 jaar ingeruild voor een plek in de Gemeenteraad. Bosch is al enkele jaren verbonden aan de stichting en heeft zijn rol als vrijwilliger ingeruild voor een bestuurlijke functie.

Last but not least heeft de Stichting vandaag bekendgemaakt dat er weer een grote productie aankomt. Thoroughly Modern Millie is de nieuwe titel waarmee de Volwassenengroep komend jaar aan de slag gaat. Eén van de regisseurs van deze productie is Marcel Claessens, die later dit jaar aan het kruis genageld wordt en gaat starten met de repetities als Jezus in de nieuwe Passiespelen.

Stichting Musical Stella Duce wil niet reageren op de vraag of de Volwassenengroep weer op locatie gaat spelen, na het succes van de eerste locatieproductie in 2017 met Hema de Musical, die ze hebben uitgevoerd in een leegstaand winkelpand in Blerick. Meedoen met deze productie is wel nog mogelijk, aanmelden kan via www.stichtingmusicalstelladuce.nl

Foto Karin de Jonge