Stichting BOV speelt in 2019 de musical Aida. De Disney musical is geschreven door Elton John en Tim Rice en is gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni. Première:  5 april 2019 in theater de Maagd.

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is. Wel is hij op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.

Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Audities

We zoeken nog mannelijke spelers om de cast te versterken. Ben jij tussen de 18 en 45 jaar, heb jij ervaring en vind je het leuk om te zingen, te dansen, te spelen en lid te worden van een actieve vereniging? Geef je dan zo snel mogelijk op! Aanmelden kan via ilse@stichtingbov.nl. Je krijgt dan verdere informatie toegestuurd over de audities. Meer info over de BOV lees je op https://www.stichtingbov.nl