Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! Het werkweekend van de nieuwe (musical)productie van de Stichting BOV. Stichting BOV is de eerste amateurvereniging in Nederland die de Broadwaykomedie ‘De Producers’ op de planken brengt.

Voorheen heeft de Stichting al hoge ogen gegooid bij de ‘Amateur Musical Awards’ met de producties ‘Petticoat’ en ‘The Wiz’ met o.a. de award voor Beste Musical van Nederland. Afgelopen weekend speelde de cast voor de allereerste keer een gehele doorloop en Musicalsites was daarbij aanwezig. De cast is in september begonnen met de repetities en bepaalde spelers repeteren nu 4 keer per week om alle puntjes op de i te zetten. Regisseur Diemer van Wijk is zeer tevreden met het resultaat. De cast heeft ontzettend hard gewerkt en met veel enthousiasme kijkt hij daarom ook uit naar de laatste repetities en première avond.

De Producers vertelt het verhaal van de aan lagerwal geraakte Broadway producer Max Bialystock die probeert te overleven door cheques te cashen van oude bejaarde dametjes in ruil voor ‘verleende diensten’. Zijn nieuwste musical Funny Boy, een muzikale versie van Hamlet, is echter zo’n flop dat de show al op ‘opening night’ van de planken wordt gehaald. Samen met zijn sullige boekhouder Leo Bloom komt Max erachter dat deze enorme flop wel het nodige geld heeft opgeleverd. Samen bedenken ze het plan om dan maar ‘de slechtste musical aller tijden’ te maken en er samen voor te zorgen dat de miljoenen binnenstromen. Ze gaan op zoek naar het slechtste script ooit en vinden dat in Greenwich Village bij Franz Liebkind een ‘ex’-nazi, die zelfs zijn duiven heeft geïndoctrineerd met zijn sympathieën. Als regisseur wordt Roger DeBris aangetrokken: een flamboyante travestiet met zijn al even flamboyante assistent Carmen Ghia. Als persoonlijk assistente/telefoniste/receptioniste van de firma Bialystock & Bloom tenslotte wordt de Zweedse langbenige blonde Ulla aangenomen. En na moeizame audities waarbij uiteindelijk Liebkind de meest ideale kandidaat blijkt te zijn is het al snel tijd voor de première. En blijken de recensies voor hun “Musical” lovend en de show wordt één grote hit op Broadway, en daar hadden ze nou net niet op gerekend.

Op vrijdag 16 maart is de feestelijke première in theater de Maagd te Bergen op Zoom. De kaartverkoop gaat zo hard dat er al een extra voorstelling is toegevoegd op woensdagavond 21 maart!

Speeldata en kaartverkoop:
De Producers wordt van 16 t/m 25 maart 2018 opgevoerd in Theater De Maagd te Bergen op Zoom. Bestel snel je kaarten via: www.demaagd.nl

Wil je meer informatie over deze productie? Kijk dan even op: www.stichtingbov.nl

Verslag: Patrick van den Dorpel
Foto: Dick Vermaas