Afscheid van thuis, van je familie. Afscheid omdat je niet meer veilig bent, afscheid omdat je moet vluchten. Afscheid omdat het niet anders kan.

Ruth Sahertian, Aarti Prins en Esther Lindenbergh

Drie jonge, Nederlandse vrouwen met voorouders van over de hele wereld. Waar kwamen zij allemaal vandaan en wat heeft hen naar Nederland gebracht? Was het een vrije keuze of konden ze niet anders?

Hold on

In al onze families komen bijzondere verhalen voor over afscheid, om wat voor reden dan ook. Deze verhalen vertellen ons zoveel over wie we zijn en zijn nog steeds deel van ons en van vele andere jonge mensen over de hele wereld. Ze vormen de verbinding tussen ons en de generaties vóór ons en laten ons stukje bij beetje zien wat wij allemaal met ons meedragen.

De geschiedenis blijft zich herhalen: overal ter wereld zijn mensen op de vlucht. In onze voorstelling maken wij een gezamenlijke reis en gaan we op zoek naar hoe onze familiegeschiedenissen ons met elkaar verbinden. Naar een nieuw begin. Want zijn onze verhalen, hoe verschillend ook, niet eigenlijk een en hetzelfde verhaal?

Tom Waits

De rode draad in onze muziektheatervoorstelling is de muziek van Tom Waits. Zijn teksten zijn krachtig, rauw en poëtisch tegelijk. Enkele nummers die wij vertolken gaan over afscheid nemen. Bij Waits vaak afscheid van een liefje, maar gezongen door drie jonge vrouwen in een nieuwe context krijgen zijn teksten een andere lading. Muziek die schuurt en af en toe pijn doet, maar die ook het saamhorigheidsgevoel versterkt.

Wij voorzien onszelf van muzikale begeleiding door middel van instrumenten die we meenemen op onze reis. De voorstelling raakt, is puur en zonder poespas.

Doel

Van 2 t/m 7 augustus speelt onze voorstelling op Theaterfestival Boulevard te ‘s-Hertogenbosch. Tot nu toe hebben we elkaar, onze instrumenten en een tent om in te spelen. Nu hebben we natuurlijk meer nodig dan dat! Denk aan licht en geluid, kostuums, decor, repetitieruimte, posters, flyers en een verblijfplaats in Den Bosch. Het zou geweldig zijn als je een bijdrage levert aan ons verhaal en daarmee wellicht dat van jezelf.

Nu duurt de voorstelling ongeveer een half uur. Dat is een mooi begin! Daarna willen wij deze graag uitbouwen tot een avondvullende voorstelling waarmee we kunnen touren door heel Nederland zodat meer mensen kunnen delen in onze reis.

Cast: Ruth Sahertian, Aarti Prins en Esther Lindenbergh Regie: Sytske van der Ster Arrangementen: Dante Boon Teksten: Jade Olieberg Dramaturgie: Céline Buren Productie: Imke Koldijk

Fotograaf: Hans Breetveld

https://www.voordekunst.nl/projecten/7365-hold-on