In de intieme ambiance van de Haarlemse wachtkamer op spoor 3a speelden Vincent de Lusenet en Lisa Berendse gisteravond hun theatrale muziekvoorstelling.

Vincent de Lusenet speelde onder andere mee in de musicals Beauty and the Beast, Honk, Fame, Grease en The Full Monty, waarvoor hij een Johnny Kraaijkamp Musical Award ontving voor beste mannelijke bijrol in een kleine musical. Lisa Berendse studeerde net als Vincent af aan de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Tijdens haar studie vertolkte zij één van de hoofdrollen in het M-lab succes Spring Awakening en JCS.

Lisa en Vincent-4

Lisa Berendse
Voor de pauze speelde Lisa Berendse haar ‘Sporen van Geluk’, een perfecte match met de stationslocatie. Het is een korte muziektheatervoorstelling met spitsvondige teksten van Max Roije en easy listening songs van Hilmar Leujes. Een verhaal waarin het station en de treinen paradoxaal worden gebruikt voor veel grotere zaken in het leven. Het verhaal gaat over een sprinter die helemaal gaat voor de “Intercity” naar Eindhoven. Het verhaal was zowel hilarisch als ontroerend. De kleine sprinter gaat voor de machtige Intercity. Ze rijdt zelfs een keer mee op zijn reis naar Eindhoven. Op een gegeven moment raakt de Sprinter zwanger en wil de Sprinter niet op tijd rijden omdat er meer is dan maar rijden over de sporen. Lisa speelde deze korte muziektheatervoorstelling op de haar bekende manier met veel humor. Ze wist het publiek vanaf de eerste minuut te boeien met dit mooie theatrale optreden.

Lisa en Vincent-20

Vincent de Lusenet
Vincent ging met zijn voorstelling ‘ZinGtuigelijk’ op zoek naar de connectie tussen muziek en emotie. De mens neemt muziek op een dieper emotioneel level waar. Hoe kan dat en wat gebeurt er dan intern met onze zintuigen? Op ludieke en geheel eigen wijze nam Vincent zijn publiek mee terug naar zijn muzikale roots waarbij hij het niet schuwde alle zintuigen op een creatieve manier te gebruiken. Hij liet op prachtige wijze een uiterst gevarieerde repertoire horen: ‘Ain’t That A Kick In The Head’ ( Robbie Williams ), de crazy versie van ‘Omarm me’ ( Blof ), ‘Fly me to the Moon’ ( Frank Sinatra ), ‘Somewhere only we know’ ( Keane ), ‘What more can I Say’ ( Falsettoland musical ), ‘Glorie ( Rent ), Landslide ( Fleetwood Mac), ‘God give me strength’ (Burt Bacharach ), Autumn Leaves’ ( Eva Cassidy, Eric Clapton ) en ‘Blijf tot de zon je komt halen ‘ ( Paul de Leeuw ). Tussen de nummers door vertelde Vincent waarom hij juist voor deze nummers koos. Vincent werd op de piano begeleidt door James Pollard.

Lisa en Vincent-28

Sterren op het Station
Puurheid en genieten van muzikaal talent staat centraal bij ‘Sterren op het Station’
De artiest en zijn ambacht, dat is waar het bij ‘Sterren op het Station’ om gaat. Terwijl er buiten een wereld aan de bezoekers voorbij gaat, zijn zij binnen getuige van het muzikale talent wat Nederland te bieden heeft. Met het publiek boven op zijn neus heeft de artiest geen kans zich te verschuilen achter een groot decor of de techniek: Muziek in zijn puurste vorm op de meest bereikbare locaties van Nederland! Want zodra je de trein uitstapt, ben je ook op de plaats van bestemming aangekomen.

De locatie
De concerten van Sterren op het Station vinden plaats in de monumentale wachtruimte van station Haarlem. Het station, uit 1908, is de enige in Nederland in de Art Nouveau of Jugendstil-stijl, en een van de markantste gebouwen in de stad. De kenmerkende stijl vindt u het meest terug in de vele tegeltableaus in en om het gebouw en het gerestaureerde interieur van de Wachtkamer. Op perron 3a vindt u de ingang van de concertlocatie.

Lisa en Vincent-36

Producent
Sterren op het station wordt u gepresenteerd door Musical on Demand. Musical on Demand is in 2012 opgericht door Paul Keizer, met als doel om (delen van) musical producties op maat te produceren voor bedrijven en particulieren. Sterren op het Station komt voort uit de steeds groter wordende wens van Artiesten om zich te blijven ontplooien. Een lastig werkveld met veel aanbod van en weinig vraag naar artiesten zorgt hiervoor. Artiesten die zich dolgraag ook inzetten om uw speciale gelegenheid aan te vullen met geweldige muziek, volledig op maat! Van kleinschalige bruiloften, verjaardagen of huiskamerconcerten tot en met avondvullende programma’s met groot orkest, koor en solisten: Alles is mogelijk! Ga voor meer informatie en contact naar www.musicalondemand.nlMixed element/text selection

Klik hier voor de fotoreportage.