‘Stil in mij’ is een nieuwe Nederlandse musical over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar je identiteit, samengebald in een verhaal dat iedereen zal herkennen in combinatie met bekende Nederlandse popmuziek.

De productie zal volgend theaterseizoen langs meer dan 40 Nederlandse theaters reizen en gaat in première in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Voor deze productie zal nauw worden samengewerkt met Martin Buitenhuis van Van Dik Hout. Zij braken in 1994 door met het nummer ‘Stil in mij’, de titel van deze hit sluit inhoudelijk zo aan dat er gekozen is voor een gelijknamige titel van de musical, zo maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties vandaag bekend.
Stil in mij – de musical
Vijf twintigers, op de middelbare school waren ze dikke vrienden, maar daarna zijn ze elkaar uit het oog verloren. Nu komen ze samen, alleen niet met zijn vijven… want voor het eerst maken ze mee dat één van hen er niet meer is. En zo komen ook al die andere herinneringen naar boven.

‘Stil in mij’ is een nieuwe Nederlandse musical over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar je identiteit, samengebald in een verhaal dat iedereen zal herkennen, simpelweg omdat we allemaal op zoek zijn. Een verhaal met een lach en een traan en vol heerlijke, bekende Nederlandse popmuziek.
De musical wordt ontwikkeld door een ervaren creatief team: script is in handen van Dick van den Heuvel (Annie M.G. Schmidt, Ramses en SPIJT de musical) en de regie/scriptbewerking zal verzorgd worden door William Spaaij (Annie M.G. Schmidt, De Kleine Blonde Dood, Hairspray en Grease).

De musical zal vanaf maart 2019 te zien zijn in meer dan 40 theaters door heel Nederland. Binnenkort wordt bekend wie de rollen zullen vertolken.