We hopen dat alles goed met jullie gaat, en dat jullie gezond zijn.

Het ontgaat niemand dat het coronavirus een grote rol speelt in een ieders leven op dit moment. Velen van ons zitten thuis, maar er zijn ook mensen die zich dag en nacht inzetten om dit virus te bestrijden. Na het zien van The Rosie O’Donnell Show LIVE op Broadwaycom is het idee ontstaan een soortgelijke actie in Nederland op te zetten.

Een pre-recorded internet show waarbij we met z’n allen geld gaan inzamelen om het Rode Kruis te ondersteunen. Doneren kan door middel van de doneer button naast de video.

Wij willen kijkers het idee geven dat we samen dit gevecht aan kunnen gaan. Dit kunnen we ten eerste doen, door thuis te blijven. Daarom zullen alle gesprekken die Elindo heeft met acteurs vanuit huis via Skype zijn. En ten tweede door een paar euro te doneren kun je het Rode Kruis al steunen en daarmee jouw steentje bijdragen in de strijd tegen Corona.

Zaterdagavond 11 april om 8 uur zullen wij daarom STAYGE AT HOME gratis uitzenden op ons YouTube & Facebook kanaal. Samen met Elindo Avastia (Bekend van o.a. Mamma Mia & Kinky Boots) maken we een uitzending waarbij verschillende musical sterren worden geïnterviewd, challenges spelen en voor ons optreden vanuit hun huiskamer!

De namen die we alvast kunnen verklappen zijn: Nyassa Alberta (TINA in de gelijknamige musical), Terence van der Loo (Moeder, ik wil bij de Revue, TINA), Rudy Hellewegen (Soldaat van Oranje, The Addams Family), Nienke Latten (Jasmine in Aladdin Duitsland), Pamela Kroes (Ciske de Rat & Fontys student), Titus & Fien (Titus en Fien TV) en Merlijne van Noppen (Hello, Dolly!).

Iedereen kan de show gratis online bekijken en we hopen samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Al het geld dat opgehaald wordt, gaat automatisch volledig naar het Rode Kruis.

Onze social media kanalen:
Instagram: https://www.instagram.com/staygeathome/
Facebook: https://www.facebook.com/Stayge-At-Home-111626040492531/
Twitter: https://twitter.com/staygeathome

Wat doet het Rode Kruis op dit moment in Nederland?:

Ondersteuning GGD’s en Ziekenhuizen: o.a. Reiniging ambulances

Rode Kruis Hulplijn:
• Deze lijn biedt een luisterend oor,
• Legen mensen uit hoe ze online boodschappen kunnen doen,
• Tips en adviezen hoe om te gaan met stress
• Kan of durf je geen boodschappen te doen? Dan doen vrijwilligers dit voor jou.

Daarnaast organiseren zij een centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen.

Ze bouwen huisartsen post-tenten op voor mensen met Corona, maar ook zonder corona zodat zij toch nog een huisarts voor andere dingen kunnen bezoeken

Ondersteuning van de voedselbanken. Vrijwilligers rijden in busjes naar de mensen toe om hun voedselpakketten te brengen.