Afgelopen week zijn, na een voorbereidingstijd van meer dan een jaar, in Gouda de repetities gestart voor de nieuwe popmusical Troje. Deze musical is geheel bedacht, geschreven, gecomponeerd en geproduceerd door De Theaterbakkerheij. Met een cast van meer dan 80 mannen, vrouwen en kinderen belooft het een groot spektakel te worden wat zich afspeelt om en tijdens de Trojaanse oorlog.

De Theaterbakkerheij
De Theaterbakkerheij heeft als doel het produceren en opvoeren van theatervoorstellingen in het Groene Hart. Hierbij streeft zij naar voorstellingen met een hoge kwaliteit door deze te maken met een mix van amateurspelers en professionals die door professionele medewerkers worden begeleid en opgeleid. Op deze manier wil zij ook de culturele ontwikkeling van de regio stimuleren. In 2016 werd de eerste voorstelling van De Theaterbakkerheij “De Titanic” een groot succes. Na 13 voorstellingen stond de teller op zo’n 7.500 bezoekers.

De voorstelling
Troje zal in mei 2018 zeven keer worden uitgevoerd in Sporthal Concordia in Haastrecht en in september 2018 vijf keer in de Goudse schouwburg. Voor Troje is niet alleen het script in eigen beheer geschreven. Er zijn 22 nummers geschreven en gecomponeerd, tientallen kostuums en decorstukken worden gemaakt, de grime, de styling etc. etc. , alles wordt zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan.

Het verhaal
In Troje vertellen de verschillende goden het verhaal van de oorlog die tussen de Grieken en Trojanen. De oorlog die ontstaat doordat de mooie Helene, echtgenote van de Spartaanse koning Menelaos, wordt geschaakt door de Trojaanse prins Paris. De Grieken worden verenigd en vertrekken met duizend schepen naar Troje om daar Helena terug te halen. De oorlog zal 10 jaar duren en uiteindelijk met een sluwe list van Odysseus worden beëindigd.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor beide locaties vindt plaats via de website van de goudse schouwburg (www.goudseschouwburg.nl). Meer informatie over de voorstelling Troje en over De Theaterbakkerheij vindt u op onze website www.theaterbakkerheij.nl.