De kaartverkoop voor de musical OLIVER! van Stichting BOV uit Bergen op Zoom is van start gegaan. Vanaf 15 oktober kunnen de kaarten voor deze musical worden gekocht aan de kassa’s van theater de Maagd, via de website van het theater of via de website van de BOV.

Het verhaal
De musical is gebaseerd op het boek “Oliver Twist” van de bekende Engelse schrijver Charles Dickens. Oliver is een negenjarig jongetje dat opgroeit in een oud, somber weeshuis in het negentiende -eeuwse Londen. In dat weeshuis zwaait de tirannieke Mister Bumble de scepter. Op een dag komt Oliver op het onzalige idee om meer pap te vragen aan Mister Bumble. Woedend beslist Mister Bumble om Oliver te verkopen aan de begrafenisondernemer, M. Sowerberry. Oliver moet daar gaan werken. Na een ruzie met M. Sowerberry besluit hij te ontsnappen en doolt een tijdje door de Londense straten, tot hij “The Artful Dodger” ontmoet. Deze weet Oliver te overtuigen om mee te gaan naar het “hol van Fagin”, dat  in de riolen van Londen ligt. Fagin is een boef die kinderen opleidt tot zakenrollers. In ruil voor het gestolen geld biedt hij hen onderdak. Zal het Oliver lukken om aan deze hebzuchtige man te ontkomen?

De musical

De Musical met teksten en muziek van Lionel Bart is van oorsprong Brits en werd vanaf 1960 zeer succesvol gespeeld in Londen op West End. In 1963 werd de musical naar Broadway gebracht en deze was ook in New York met 3 Tony Awards zeer succesvol. In 1968 is de musical verfilmd.

Twee keer Première

Omdat er gespeeld wordt met een dubbele kindercast en omdat elke cast een heuse première verdient, houden we 2 premières achter elkaar. Hoe bijzonder is dat?

Speeldata

vrijdag 27 maart 2020 première 
zaterdag 28 maart 2020 première
woensdag 01 april 2020
donderdag 02 april 2020
vrijdag 03 april 2020
zaterdag 04 april 2020
zondag 05 april 2020 (matinee)

Beste Musical

Stichting BOV heeft vorig jaar in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam voor het derde achtereenvolgende jaar een belangrijke Amateur Musical Award uitgereikt gekregen. Petticoat, The Wiz en De Producers zijn uitgeroepen tot Beste Amateur Musical van Nederland. Ook AIDA, de productie die in 2019 is opgevoerd, is in meerdere categorieën genomineerd.

Kaarten

Kaarten zijn vanaf €14,25 (inclusief een consumptie in de pauze) te verkrijgen via www.demaagd.nl. Ga voor meer informatie over OLIVER!, de BOV en de Vrienden van naar: www.stichtingbov.nl.