In het Chasse theater in Breda ging vrijdag 23 maart de nieuwe voorstelling van het Luchtmachtorkest “Stars for Planet Earth” in première. Het Luchtmachtorkest heeft in tien jaar tijd een vaste positie opgebouwd in theaterland.

Elk voorjaar is er een theatertour langs zo’n vijftig theaters. De solisten Leona Phillipo, Esther Hart, Rolf Koster en Gino Emnes zorgden samen met het fantastische orkest o.l.v. Jos Pommer voor een wervelende voorstelling. Oorspronkelijk zou Robin van Beek meewerken aan het concert, maar hij werd ziek en begin maart vervangen door Gino Emnes. Tijdens het concert werd het publiek meegevoerd naar onze aarde met al haar natuurschoon, klimaatverschillen, culturen en volkeren. Op een led-achterwand waren prachtige beelden te zien van mensen, dieren, natuur maar ook diverse beelden van de luchtmacht zelf. De voorstelling werd ondersteund door een geweldige lichtshow. Ondersteund door het uitmuntende orkest zongen de solisten prachtige nummers. De stemmen kleurden mooi bij elkaar en de playlist was divers: van “Circle of Life”, “Live and let die” en “We are the World” tot “What a wonderful World”. De voorstelling was door alle bezuinigen die ook de luchtmacht treft wat soberder dan we gewend zijn. Dat was vooral te merken in de kostuums, waar zelfs even jassen te zien waren die twee jaar geleden ook werden gebruikt. Veel invloed had het echter niet op de show. De luchtmacht is er wederom in geslaagd om een mooie voorstelling neer te zetten die zeker een bezoek waard is.

stars for planet earth-9

Esther Hart tourde in 2006 al met het luchtmachtorkest met ‘Queen in Concert’, een spetterende show waarin het befaamde repertoire van Queen de revue passeerde. In oktober 2006 maakt Esther haar musicaldebuut als Glinda in de musical The Wiz. Samen met Glennis Grace deelde zij de rol als alternate met de hoofdrolspeelster Mathilde Santing.

Rolf Koster was te zien in Les Miserables, Cyrano – De Musical, Sweeney Todd, Elisabeth ( Wenen ), Zzinderella, Joe – De Musical, The Dancing Queens, Jubilee 15, Robin Hood, Titanic, Rocky over the rainbow, Musical in Concert, Musicals in Ahoy, Nine, Jesus Christ Superstar, Dubbel Op!, Rock Opera in Concert en Concert for Freedom met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en Simone’s Songbook.

stars for planet earth-29

In 2001 speelde Leona Philippo de hoofdrol Aïda in de gelijknamige musical van Joop van den Ende. Verder was ze te zien in o.a. de theatershows Big, Black & Beautiful: A Tribute To The Girl Groups, A Tribute To The Blues Brothers, en als achtergrondzangeres bij o.a. Trijntje Oosterhuis, Total Touch, Kane en Candy Dulfer. In 2008 deed Leona een gastoptreden tijdens het Symphonica in Rosso concert van Lionel Richie. In 2011 was Leona te zien in de theatershow A Tribute To Michael Jackson en The Songs From The Movie Sister Act.

Gino van Emnes was onlangs nog te zien in The Voice of Holland. Na weken van auditierondes en battles schopte hij het tot de live shows. Gino is vooral bekend in de musicalwereld. Zo speelde hij in Fame, Rent, Saturday Night Fever, The Lion King en The Wild Party, Grand Hotel, Concert for freedom en was hij te zien als Backing vocalist in Simone Songbook2.

stars for planet earth-43

Bijna 7 miljard mensen leven met elkaar op één aardbol in een grote diversiteit aan culturen. Een ieder laat op zijn eigen manier een voetprint achter op onze Planet Earth. Soms met een kleine geste, dan weer met een groots gebaar. Het besef dat we samen moeten zorgen voor het behoud van onze planeet groeit met de dag. De Koninklijke Luchtmacht toont hierin haar maatschappelijke betrokkenheid met vredes- en opbouwmissies, crisisbeheersing en humanitaire operaties. Het is vanuit deze filosofie dat de Koninklijke Luchtmacht haar dienende rol op het wereldtoneel wil uitdrukken door haar Orkest in te zetten voor een eerbetoon aan onze planeet. Met dit optreden ondersteunt de Koninklijke Luchtmacht de goede doelen die zich inzetten voor de toekomst van onze aarde.

Voor de tourlijst kijkt u op http://www.luchtmachtkapel.nl/agenda

De fotoreportage vindt u hier.