Om de start van de repetities van Anastasia de Musical te vieren, had Stage Entertainment vips, cast, creatives en pers uitgenodigd voor een overheerlijk staatsbanket bij het Grand Hotel Amrâth Kurhaus te Scheveningen. In het imposante hotel was alles en iedereen feestelijk gekleed en werden we allen behandeld als echte royals. Met aan het metershoge plafond een prachtige kroonluchter, die ons stiekem een beetje deed denken aan de Phantom of the Opera, kwam het sprookje tot leven.

Anastasia, de musical

Het sprookje, wat ook een echte oude legende is, vertelt het verhaal over Anya, gespeeld door Tessa Sunniva van Tol. Anya is een weeskind die zich niks meer herinnert. Met een muziekdoosje als enige herinnering gaat ze samen met Dmitry en Vlad op pad om zichzelf te vinden. Gespeeld door de fantastische Milan van Waardenburg die de show al eerder in Stuttgart speelde en de altijd vrolijke Ad Knippels. Andere castleden zijn René van Kooten, die de rol van de Sovjet-officier Gleb gaat vertolken, Gerry van der Klei  en Ellen Evers.

Iets later dan gepland, in verband met wat file, arriveerde de castbus met daarin alle sterren. Ze werden opgewacht door Albert Verlinde en andere genodigden waaronder de creatives die hard achter de schermen aan het werk zijn om de musical op tijd op de bühne te krijgen. Uiteraard wilde de pers hier wat mooie kiekjes maken. Eenmaal binnen deed Albert Verlinde het openingswoord.

Anastasia perspresentatie

Repetities

Al 9 dagen lang zijn de cast en crew aan het repeteren en maandag 12 augustus was al de eerste doorloop van de 1e akte, die volgens René van Kooten goed ging, maar nog niet podiumwaardig. Er valt dus nog een hoop te doen in de komende paar weken maar de sfeer zit er in ieder geval goed in en de Associate Director Carline Brouwer zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Iedereen is oprecht enthousiast over de show en denkt dat dit inderdaad het goede moment is om Anastasia naar Nederland te brengen.

Anastasia perspresentatie

Staatsbanket

De hoofdact van de avond was het overheerlijke eten van het Kurhaus. Er was een leuke tafelindeling gemaakt waardoor iedereen door elkaar zat. Zo kregen we de kans om alle ins en outs te horen van de recentelijk benoemde Productioneel Directeur van Stage Entertainment Sjoerd van Schooten maar ook alle leuke verhalen van kostuumdesigners, zoals Laura De Regt-de Boer, en ensemble leden.  

Als kers op de taart kregen we aan het einde een spontaan liveoptreden van de cast die een prachtige Nederlandse vertaling zongen van “Stay, I pray you”. De castleden gingen daarna op tijd weer naar huis zodat ze weer fris en fruitig aan de volgende repetitiedag konden beginnen. 5 september beginnen de try-outs en moet de show dus staan. Koop nu uw kaarten om deze fantastische musical te kunnen zien in een gerenoveerd Circustheater te Den Haag.

Meer informatie over Anastasia, de musical, vind je hier

Het videoverslag volgt later

Lees ook:
Anastasia wordt een musical met allure
Gratis naar de musical Kinky Boots? Doe mee en maak kans op vrijkaarten!!

Verslag en foto’s: Nicole van den Berg en Robin Hiert
Video: Berg Films – Nicole van den Berg