Vandaag, op Nationale Opa & Oma Dag, verzamelden 150 opa’s en oma’s zich bij het Efteling Theater om de Sprookjessprokkelaar uit te zwaaien. Na een succesvolle speelperiode in het Efteling Theater gaat Sprookjessprokkelaar de musical komend theaterseizoen bij 45 verschillende theaters op tournee door Nederland en België. De cast met o.a. Diederik Rep, Käthe Staallekker en de vier jonge talenten, Gioia Parijs, Noa Zwan, Ida Verspaandonck en Fiene Heijmans zetten ruim 80 voorstellingen op de planken. De familiemusical is gebaseerd op het succesvolle boek ‘De Sprookjessprokkelaar’ van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling, waar inmiddels ruim 18.000 exemplaren van verkocht zijn.

Gastrollen

Per speeldag spelen maar liefst tien grootouders en hun kleinkind eenmalig mee in de musical. Ook voor alle voorstellingen van de tournee gaan de theaters in hun eigen regio op zoek naar kandidaten. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater grootouders en hun kleinkinderen tussen de 6 en 10 jaar de mogelijkheid geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical. Geïnteresseerde grootouders en kleinkinderen kunnen de websites van de theaters bij hen in de buurt in de gaten houden om zich in te schrijven.

Het verhaal

In ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Efteling Theaterproducties

Sprookjessprokkelaar de musical is de 15e productie van Efteling Theaterproducties. Van september 2017 t/m april 2018 stond de voorstelling met succes op de planken van het Efteling Theater. Vanaf september 2018 is de nieuwe theatershow CARO te zien in het Efteling Theater: https://www.efteling.com/caro