Musicalvereniging Unidos gooit het na de jaren 50 swing van ‘Petticoat’ geheel over een andere boeg. Met Spring Awakening pakt de groep op 13 & 14 februari haar publiekmet het aangrijpende verhaal van de pop/rock- musical.
Spring Awakening neemt het publiek mee met Wendla; een jong meisje uit Duitsland in1890 dat worstelt met haar gevoelens en de vraag waar baby’s vandaan komen. En zij is niet alleen. Ook Moritz, Wendla’s liefde Melchior en de andere jongeren lopen met vragen rond die hun ouders weigeren te beantwoorden.

Spring Awakening zet aangrijpen de thema’s als seks,liefde,zelfmoord, incest, kindermishandeling, abortus en de generatiekloof tussen de jongeren en de volwassenen die het voor het zeggen hebben centraal. Thema’s die vandaag de dag nog steeds van toepassing zijn.Daarnaast ziet het publiek van Unidos het muzikale liefdesverhaal van Wendla en Melchior; twee jonge verliefde mensen die vastlopen door de tijd en het systeem waarin ze leven.
Sterke en aanstekelijke rock-nummers nemen het publiek mee in de gedachten van Wendla, Melchior en hun vrienden. Moderne dans werd door Unidos aan het concept toegevoegd om de gevoelens van de personages gestalte te geven. Het maakt een rauwe en originele show die het publiek raakt. Unidos speelt op 13 & 14 februari het Tony Award winnende Spring Awakening in de Stadsschouwburg Velsen. Kaarten zijn voor €21,- te bestellen via www.stadsschouwburgvelsen.nl.

Over Unidos
September 2006: verschillende oud-leden van lokale musicalverenigingen missen een groep waar zij terecht kunnen als ze de leeftijdsgrens van de jeugdmusicalverenigingen gepasseerd zijn. Dit gemis wordt Unidos. Musicalvereniging Unidos brengt jaarlijks in februari producties op hoog- amateurniveau naar de Stadsschouwburg Velsen met zo’n 35 spelers in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Om dit te bereiken repeteert de groep elke week onder leiding van een professioneel artistiek team.