M-lab staat deze maand in het teken van een paar mooie afstudeervoorstellingen. De spits werd afgebeten door Daisy Duin, Caroline Leardini en Jeroen Heiligers van het conservatorium Haarlem met hun voorstelling “Nog vele jaren!”. Onder leiding van regisseur Albert Klein Kranenburg, muzikaal leider Martijn Bos en choreografe Hester Schrofer speelden de studenten hun voorstelling “Nog vele jaren”. Een stuk gebaseerd op de Drie Zusters van Anton Tsjechov. Daarvan is weer een bewerking gemaakt door Erik de Vogt dat door de studenten weer bewerkt is.

Nog vele jaren-21

Het stuk gaat over twee dochters en een zoon die bij elkaar komen om de verjaardag te vieren van Irma, gespeeld door Daisy Duin. De moeder van de drie heeft zelfmoord gepleegd en ieder van haar kinderen gaat op zijn eigen manier om met het verlies. Irma wil weg uit Nederland en weg uit haar vertrouwde omgeving maar heeft moeite om die stap te nemen en iets houdt haar thuis. Zus Marion, gespeeld door Caroline Leardini, is bijna obsessief bezig zwanger te worden. Broertje Andre, een werkeloos schrijver, gespeeld door Jeroen Heiliegers, komt naar de verjaardag met weer een jongere en mooiere vriendin, Natasja, gespeeld door Susan Joyce, Wilma Ploegaert, Rhona Roode en Lotte Vugte. Nastasja wordt door vier personen gespeeld die samen als een persoon optreden wat resulteert in mooie en verrassende gebeurtenissen en intrigerend spel. Wie is die vrouw eigenlijk?

Nog vele jaren-45

Irma heeft haar nieuwe vriend Lex, gespeeld door Rikkert van Huisstede en Jorrit de Vries, gevonden op internet en maakt voor het eerst kennis met hem op haar verjaardag. Met deze man uit Brussel wil ze haar leven delen en ze kan niet wachten om zo snel mogelijk te verhuizen naar Brussel. Juist op de verjaardag van Irma heeft haar moeder zelfmoord gepleegd en de kinderen alleen gelaten op deze wereld. De notaris heeft vijf brieven bezorgd die de komende vijf jaar op de verjaardag van Irma om tien over tien voorgelezen moeten worden. Irma die jarenlang hoorde dat haar zus Marion zo mooi en talentvol is en haar broer Andre ook zo speciaal is en juist op haar verjaardag besluit haar moeder zelfmoord te plegen. Juist Marion en Andre zijn niet geslaagd in hun leven ondanks al hun talenten.

Nog vele jaren-58

Daisy Duin speelt de rol van Irma met passie en vertolkt deze rol met gevoel en bezieling. Haar zang ligt prettig in het gehoor en haar spel is overtuigend en op sommige momenten ontroerend als je haar onmacht en woede ziet. Caroline Leardini speelt sprankelend en ook haar zang is tot in de puntjes verzorgd. Met een mooie komische timing komt haar spel goed tot zijn recht en vormt ze samen met Daisy een mooi duo van liefdevolle zussen. Jeroen Heiliegers speelt overtuigend de rol van het twijfelende broertje dat zijn weg niet kan vinden en eigenlijk de geborgenheid vindt bij zijn zussen door het verlies van zijn moeder.

Nog vele jaren-33

Het spel van de vier Natasja’s is verrassend en je zit als publiek telkens weer af te wachten wat deze vrouw(en) gaan doen en hoe de relatie van broer Andre met haar zal lopen. Het spel is komisch maar de stukken die als een persoon worden gespeeld zijn straks en goed uitgevoerd. De raadselachtige Lex die het niet zo veel uit lijkt te maken met wie hij een relatie heeft en die zijn leven leeft op zijn eigen manier wordt mooi en geraffineerd gespeeld door Rikkert van Huisstede en Jorrit de Vries die de zussen en ook de broer lijken te willen verleiden maar ook wellicht de steun en raad te bieden.

Nog vele jaren-54

In M-lab is het geluid goed en de zang en muziek kwamen schitterend uit de verf. De komische momenten waren heerlijk om mee te maken en de hand van Albert Klein Kranenburg was duidelijk te herkennen. Met name een massale stoeipartij was goed om even uit het toch beladen verhaal te stappen en even lucht te pakken om daarna weer volledig in het verhaal verder te gaan.

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: 
Mooie verscheidenheid in solo’s Daisy, Jeroen en Caroline

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.