De eerste van zes voorstellingen van All Shook Up trapte gisteren af in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Dit is de inmiddels de 5emusicalproductie van SPOT! Theater. Zo’n kleine 100 kanjers werken aan deze productie mee, waarvan er ca. 50 op het podium staan en ca. 50 hard werken achter de schermen met o.a. kleding, make-up, muziek en het klaarzetten van alle props.

SPOT! Theater

Na Petticoat, The Wiz, Jane Eyre en Joseph and the amazing technicolor dreamcoat heeft men in een jaar tijd All Shook Up body gegeven en is er hard gewerkt om er een geslaagde voorstelling van te maken. Onder leiding van regisseur Tim de Ligt werkt de cast er hard aan om er voor iedereen een heerlijk avondje uit van te maken. Voor een overzicht van de cast, het orkest en alle overige medewerkers verwijzen wij u graag naar onze foto’s die via de link helemaal onderaan kunnen worden benaderd.

Het verhaal

All Shook Up (in het verleden ook uitgebracht als Love me Tender) is de Nederlandse versie van een Amerikaanse musical die is gebaseerd op de grootste hits van Elvis Presley. Het verhaal is geschreven door Joe DiPietro. De Nederlandse vertaling ligt in handen van Jan Rot en Pieter van de Waterbeemd. Het verhaal is gebaseerd op William Shakespeare’s toneelstuk Twelfth Night, reeds geschreven in 1602. Deze musical is echter gesitueerd in de vijftiger jaren van de vorige eeuw.

All Shook Up was een grote hit van Elvis en de titel beschrijft precies wat er met een “slapend” stadje gebeurt na de komst van ene Chad: dat wordt volledig door elkaar geschud. Stoere coole Chad heeft de gevangenis verlaten en trekt op zijn motor de wijde wereld in. Helaas krijgt hij motorpech en strandt in een klein stadje ergens in het midwesten van de Verenigde Staten. Dit stadje heeft een strenge burgemeester die muziek, plezier en onzedelijk gedrag verbiedt (de reden waarom wordt later in het verhaal duidelijk). Chad is het tegenovergestelde van alle bewoners: hij scheurt rond op een motor, is dol op muziek, speelt zelf ook gitaar en bovenal is hij een womanizer en heeft al talloze gebroken harten achtergelaten in het verleden.

Chad opent met zijn charme de ogen van de inwoners en talloze meiden vallen als een blok voor hem. Hij is in de ogen van velen een rebel, maar nadat de ogen worden geopend en mensen zichtbaar genieten van elkaar en de muziek en er enkele verliefdheden ontstaan, wordt hij door de jeugd ten zeerste gewaardeerd. Eén van zijn bewonderaars is Natalie, een mooie meid die de hele dag in de garage van haar vader sleutelt aan auto’s en motoren. Zij droomt van een vrij leven buiten het bekrompen stadje. Natalie wordt verliefd op Chad, want ze ziet in hem een opstap naar de grote vrije wereld, en trekt allerlei trucs uit de kast om het hart van Chad te winnen. Helaas voor haar verliest Chad zijn hart aan een andere meid…

 Musical Award

Sinds 2014 vindt het Amateur Musical Awards Gala plaats. Het is de droom van elke amateur-musicalster om daar op te mogen treden. Deze droom kwam uit voor Janneke de Beer uit Biest-Houtakker tijdens de derde editie van het evenement. Ze won met glans de felbegeerde award voor ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol Drama’. In 2016 nam Janneke namelijk deel aan de productie Jane Eyre van SPOT! Theater; zij vertolkte daarin de hoofdrol van Jane Eyre. In de nieuwe SPOT! productie All Shook Up zien we haar opnieuw in een hoofdrol schitteren: die van auto- en motormonteur Natalie.

Kaarten

Een komisch stuk  met overbekende liederen van Elvis en verkleedpartijen en make-up gebaseerd op de vijftiger jaren. Heb je zin in een leuke en grappige avond uit en onder te duiken in een tijdperk van ca. 70 jaar geleden? Boek dan snel een kaartje à € 17,50 via het theater of via www.spot-theater.nl

Voorstellingen vinden nog plaats op 6, 11, 12, 13 en 14 oktober van dit jaar. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar; op = op!

@Bart Aerts: van harte proficiat met je 15-jarig jubileum bij SPOT!

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag en foto’s: Monique Picocrie