Gerrie van der Klei, een theatervedette die al meer dan vijftig jaar in het vak zit. Een zeer bijzondere prestatie die zich uitstekend leent voor een nieuwe voorstelling. ‘Spelen met Klei’ is een voorstelling gemaakt voor en door Gerrie van der Klei.

In de voorstelling komen verschillende elementen uit haar leven aan bod. Zo zal er repertoire van ‘de Sissies’ te horen zijn, het duo wat zij in de jaren 70 vormde samen met haar zus Dorine. Ook zal ze jazz zingen, een stijl die ze vroeger uiteraard veel zong met o.a. Boy Edgar.

Naast de verschillende muziekstijlen die zij in haar leven heeft gezongen, komen er ook persoonlijke verhalen aan bod. Verschillende scènes en mensen uit haar leven zullen in de voorstelling naar voren komen. Het script heeft ze samen met Frans Mulder aan de keukentafel geschreven. Frans Mulder is een goede vriend van Gerrie die ze al 43 jaar kent en waar ze al diverse keren mee samen heeft gewerkt.

Spelen20met20Klei 13

Naast Gerrie zullen ook Yoran de Bont en Jeske van der Staak in de voorstelling te zien zijn. Zij spelen o.a. verschillende personages uit haar leven en zullen tevens naast Gerrie als zichzelf optreden. Jeske speelde eerder al in het M-lab in o.a. “Grand Hotel” en “Rent” en Yoran was al te zien in “Urinetown”, “the Little Mermaid” en  “Tom Poes en de Nieuwe IJstijd”. Spelen met Klei belooft een bruisende combinatie te worden van verschillende soorten genres in spel en muziek, waarin grand dame Gerrie als stralend middelpunt zal fungeren.

Spelen20met20Klei 25

Verslag en interviews: Selina Stap
Video en foto’s: Rob de Haan