Op zondag 29 december is de laatste voorstelling van de musical De Nacht van Flipje te zien. Tijdens deze voorstelling zijn er in samenwerking met Theater met Tolk, een stichting die zich inspant om podiumkunst toegankelijk te maken voor een doof publiek, gebarentolken aanwezig, zodat ook doven en slechthorenden de familiemusical goed kunnen volgen. De Nacht van Flipje wordt geproduceerd door en voor Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum. Het familiespektakel met aanstekelijke liedjes en een ontroerend verhaal is van 20 tot en met 29 december 2019 exclusief in Tiel te zien.

Gebarentolk

Tijdens de laatste voorstelling, in een reeks van zes, zijn er twee gebarentolken aanwezig die de musical zullen vertalen voor doven en slechthorenden. De tolken zullen zich voorbereiden door het script en liedteksten door te nemen en de musical van tevoren te bezoeken. Ruud van Zuilen (Directeur van Cultuurbedrijf Tiel) is enthousiast over deze voorstelling: “We willen ervoor zorgen dat de familiemusical voor iedereen toegankelijk is. Door gebarentolken in te zetten, bieden we ook écht deze mogelijkheid. Om de beste zichtlijnen te garanderen, hebben we de juiste stoelen gereserveerd voor deze doelgroep.”

Hoofdrollen

De hoofdrollen in De Nacht van Flipje worden vertolkt door onder anderen Alfred van den Heuvel (Kinderen geen Bezwaar, My Fair Lady), Alexandra Alphenaar (GTST, Pinokkio) en Theun Plantinga (Tina de Musical, Afblijven de Musical). Het script is geschreven door Dick van den Heuvel en de regie is in handen van Bruun Kuijt.

De Nacht van Flipje is van 20 tot en met 29 december 2019 exclusief te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.denachtvanflipje.nl.

Lees ook:
Flipje uit Tiel gaat als musical het theater in