Jolijn Henneman en Soy Kroon gaan de rollen van Sophie en Sky spelen in de feel-good musical MAMMA MIA!. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “Toen Jolijn de auditieruimte binnenliep gebeurde er iets. Zij heeft die sprankeling waar de rol van Sophie om vraagt. Ze is een ruwe diamant en ik heb heel veel vertrouwen dat zij een waanzinnig goede Sophie gaat neerzetten. Soy is met zijn 22 jaar een groot talent waar we trots op mogen zijn. Hij heeft op zijn leeftijd al veel mogen doen en dit is een volgende stap in zijn carrière. Tijdens de auditie van Soy en Jolijn zagen wij de fantastische chemie tussen hen die zeker van het toneel gaat afspatten.”

Jolijn Henneman en Soy Kroon

Jolijn Henneman: “Dit is een droom die uitkomt, ik was zo verschrikkelijk blij toen ik hoorde dat ik de rol mag spelen. Twee weken geleden ben ik samen met Soy naar Londen gegaan om de voorstelling te kijken, het is zo een fantastische show en de rol die ik mag gaan spelen is prachtig. Soy en ik kennen elkaar goed, we hebben toevallig ook samen de auditie gedaan en we hebben het ontzettend leuk samen. Ik kan niet wachten om te beginnen met dit avontuur.’ Soy Kroon: “Deze show zit zo goed in elkaar, het is tweeënhalf uur genieten met een grote glimlach op je gezicht. Echt een feestje. De rol van Sky is een ontzettende leuke rol, het is een onbevangen jongen die dolverliefd is op Sophie en veel plezier heeft in het leven. Gelukkig ben ik volop aan het trainen voor Dance Dance Dance, want ik heb wel al gezien dat de kostuums die ik draag niets verhullend zijn, haha.”

Verhaal MAMMA MIA!

De wereldwijde hitmusical MAMMA MIA! is dé feel-good show van het nieuwe theaterseizoen. MAMMA MIA! combineert ABBA’s grootste hits met een energiek en komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie. Sophie staat op het punt te trouwen terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die op haar bruiloft door haar echte vader wil worden weggegeven, probeert uit de vinden wie van de drie mannen dat is. Donna’s beste vriendinnen van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.

MAMMA MIA! wereldwijd

MAMMA MIA! beleefde 19 jaar geleden haar wereldpremière op London’s West End, waar de show nog steeds te zien is. Inmiddels heeft de musical al 60 miljoen bezoekers getrokken en is deze uitgevoerd in 16 verschillende talen. In 2008 ging de filmversie van MAMMA MIA! The Movie in première en aankomende zomer verschijnt het vervolg MAMMA MIA! Here we go again. Volgend seizoen viert MAMMA MIA! de musical de 20e verjaardag in het Londense West End.

MAMMA MIA! wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in de Nederlandse taal en in samenwerking met Judy Cramer, Richard East en Björn Ulveaus namens Littlestar en Universal. Met de muziek en teksten van ABBA-leden Benny Andersson & Björn Ulvaeus, MAMMA MIA! is geschreven door Catherina Johnson, geregiseerd door Phyllida Lloyd en de choreografie is van Anthony van Laast.

MAMMA MIA! met alle bekende ABBA hits als; ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’ is vanaf 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 23 september in première, meer informatie: www.mammamia.nl

Foto William Rutten